Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άλατα στο σίδερο; Το κόλπο για να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο

Τι πρέπει να κάνετε

24 Μαρτίου 2023 14:05
Άλατα στο σίδερο; Το κόλπο για να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σίδερα μετά από αρκετή χρήση γεμίζουν άλατα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή τους και να λερώνουν ακόμα και τα ρούχα μας. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από γάλα, από κάθε ύφασμα με 5 απλές κινήσεις.

Υπάρχουν κάποιες οδηγίες, που μπορούμε να ακολουθούμε, προκειμένου το σίδερο να είναι «καθαρό» και να αντέξει περισσότερο. Αρχικά, καλό θα ήταν να βγάζουμε το νερό που έχει περισσέψει από το δοχείο, καθώς τα άλατα που συσσωρεύονται, με τον καιρό προκαλούν αδιόρθωτη φθορά.

Ωστόσο για να απαλλαγούμε από τα άλατα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που αποτελείται από μισή ποσότητα νερού και μισή ποσότητα λευκού ξυδιού και να το ρίξουμε μέσα στη συσκευή.

Άλατα στο σίδερο; Το κόλπο για να το κάνετε να φαίνεται σαν καινούργιο

Στη συνέχεια, ἀνoίγουμε στο τέρμα το κουμπί του ατμού και κρατάμε την συσκευή πάνω από το νεροχύτη για να στάξει τα άλατα. Αφού αφήσουμε το σίδερο να κρυώσει, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία γεμίζοντας το αυτή τη φορά μόνο με νερό.

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο το σίδερο και ρίχνει πάνω ένα αυγό - Μόλις δείτε τι θα συμβεί, θα πάθετε πλάκα

Τι κι αν σου χάλασε η κουζίνα; Για όλα υπάρχουν λύσεις! Όπως ακριβώς λύση βρήκε κι αυτός ο άντρας για να φάει ένα τηγανητό αυγό! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπιφτέκια με αυγά στην μέση.

Το αλουμινόχαρτο έχουμε ξαναπεί πως είναι καλός αγωγός της θερμότητας συνεπώς κρατάει τη θερμοκρασία χωρίς να καίγεται! Οι χρήσεις του είναι πολλές, μερικές από τις οποίες ούτε καν γνωρίζαμε και αποδείχθηκαν πραγματικά σωτήριες!

Αυτός ο άντρας τύλιξε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο σίδερο και πάνω έριξε ένα ωμό αυγό. Λίγα λεπτά αργότερα είχε το τέλειο τηγανητό αυγό! Η λύση που βρήκε ήταν πραγματικά ευφυέστατη!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες όπως και μερικές ακόμη χρήσεις του αλουμινόχαρτου στο παρακάτω βίντεο:

Ρούχα στην «πένα»: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα φέρει επανάσταση στο πλυντήριο

Μπορεί να ζούμε σε μια υπερ-καταναλωτική εποχή που όσο κι αν μας έχει γονατίσει η κρίση μια μικρή παρασπονδία την κάνουμε που και που και αγοράζουμε εκείνο το γλυκό ρουχαλάκι στη βιτρίνα που μας φώναζε «πάρε με».

Ας το επιτρέψουμε στον εαυτό μας δεν είναι δα και τόσο κακό! Πως μπορούμε, όμως, να το κρατήσουμε όπως την πρώτη μέρα που το πήραμε; Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην το φοράμε και να το αφήσουμε στη βιτρίνα της ντουλάπας μας. Το πήραμε για να το φοράμε, όμως, και όχι για να το θαυμάζουμε.

Η λύση είναι απλή και το πιο σημαντικό σχεδόν ανέξοδη αρκεί να έχετε στο σπίτι λίγο αλουμινόχαρτο. Η διαδικασία δε είναι ακόμη πιο απλή! Κόψτε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτοκαι τσαλακώστε το μέσα στην παλάμη σας, σφιχτά, προσπαθώντας να φτιάξετε μια σφαίρα. Αυτό ήταν! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα της πλύσης μαζί με τα ρούχα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα αφαιρέσετε την τσίχλα από τα ρούχα.

Το αλουμινόχαρτο θα αποτρέψει τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κρατήσει την υφή των υφασμάτων στην αρχική τους κατάσταση ενώ ταυτόχρονα θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει παιχνιδάκι!

Ρούχα στην «πένα»: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο που θα φέρει επανάσταση στο πλυντήριο

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share