Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ακαριαίος θάνατος για τα μυρμήγκια: Τα 4 tips για να τα εξαφανίσετε στη στιγμή

Δώστε βάση!

24 Μαρτίου 2023 12:25
Ακαριαίος θάνατος για τα μυρμήγκια: Τα 4 tips για να τα εξαφανίσετε στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε κανένα μυρμήγκι ακόμα στο σπίτι σας ή αν έχετε παρατηρήσει καμιά δεκαριά διάσπαρτα στο πάτωμα. Αν αυτά… βρουν το δρόμο για την κουζίνα σας, τότε θα έχετε πολύ μεγάλο θέμα.

Με την ευκαιρία, δείτε 6 φυσικά κόλπα για να τα διώξετε οριστικά από το σπίτι σας.

Έτσι, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη λύση και γι’ αυτό σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τέσσερις τρόπους για να μην πλησιάσει ούτε ένα μυρμήγκι στο σπιτικό σας.

Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια άμεσα. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα και δεν πρόκειται να δείτε ξανά μυρμήγκι. Μπορείτε επίσης να βάλετε φύλλα δάφνης μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή σε άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε.

Ξύδι

Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και ξύδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι. Ψεκάστε γύρω από παράθυρα και πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να εισχωρήσουν μέσα στο σπίτι σας.

Ακαριαίος θάνατος για τα μυρμήγκια: Τα 4 tips για να τα εξαφανίσετε στη στιγμή

Ταλκ

Το ταλκ λειτουργεί όπως το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών. Μιας και κάθε μυρμήγκι ζει περίπου 30 χρόνια δεν έχετε ιδέα πόσες φορές μπορεί το ίδιο ακριβώς ζωύφιο να προσπαθήσει να εισέλθει στο χώρο σας.

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ βγάζουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες από αυτά τα τρία φρούτα μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που θεωρείτε πως κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share