Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Μοιραίο» λάθος στο σπίτι: Το μέγα σφάλμα που κάνουμε όλοι και δε φεύγουν τα μικρόβια από τη μπανιέρα

Πώς να το αποφύγετε στο εξής

24 Μαρτίου 2023 11:02
«Μοιραίο» λάθος στο σπίτι: Το μέγα σφάλμα που κάνουμε όλοι και δε φεύγουν τα μικρόβια από τη μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι όμως, μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά είναι πολύ πιθανό να κάνετε αυτό το λάθος όταν καθαρίζετε την μπανιέρα σας και δεν απολυμαίνεται όπως θα έπρεπε.

Όταν χρησιμοποιείτε απολυμαντικά σπρέι κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αυτό δεν απολυμαίνεται με τον σωστό τρόπο γιατί τις περισσότερες φορές βιάζεστε και δεν αφήνετε να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος. Εκεί βρίσκεται και το λάθος. Τα μικρόβια και τα βακτήρια εξακολουθούν να ζουν στην μπανιέρα σας παρόλο που οπτικά φαίνεται καθαρή. Ένα απολυμαντικό χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά για να σκοτώσει τα βακτήρια.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε την μπανιέρα σας:

  1. Απλώστε στην επιφάνεια της μπανιέρας σας καθαριστικό γενικής χρήσης.
    2. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι.
    3. Ψεκάστε με ένα απολυμαντικό σπρέι.
    4. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά.
    5. Τρίψτε με μια βούρτσα.
    6. Ξεπλύντε με άφθονο νερό.
    7. Απολαύστε μια πεντακάθαρη και χωρίς μικρόβια μπανιέρα.

Καθάρισμα μπανιέρας

Το έξυπνο κόλπο: Πώς να εξαφανίσετε την σκουριά από τη μπανιέρα και τον νιπτήρα

Είναι λογικό ο χώρος του μπάνιου να μαζεύει σκουριά λόγω υγρασίας. Ωστόσο το θέαμα της σκουριάς δεν είναι ότι πιο ευχάριστο και τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν πολλά επικίνδυνα χημικά για την υγεία.

Πώς να καθαρίσεις αποτελεσματικά τους λεκέδες στη μπανιέρα

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

Πως να αφαιρέσετε τη σκουριά με αυτά τα έξυπνα κόλπα

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share