Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μυρίζει το στρώμα του κρεβατιού; Με αυτό το θαυματουργό υλικό θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές

Το έχουμε όλοι στο σπίτι!

24 Μαρτίου 2023 11:04
Μυρίζει το στρώμα του κρεβατιού; Με αυτό το θαυματουργό υλικό θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα στρώματα ύπνου, εκτός από μαλακά και άνετα, γίνονται ο χώρος που φιλοξενεί νεκρά κύτταρα, ιδρώτα, λεκέδες, ακάρεα και άλλα πολλά. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται περιοδικό καθάρισμα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κίτρινες στάμπες στο στρώμα: Το έξυπνο τρικ για τις καθαρίσετε - Θα μοιάζει με καινούργιο

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας και να κοιμάστε… ήσυχοι!

  • Ηλεκτρική σκούπα

Αφού αφαιρέσετε το κάλυμμα του στρώματος περάστε το με την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη σκόνη, τυχόν τρίχες από κατοικίδια και τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

  • Καθάρισμα λεκέδων

Το πώς θα βγάλετε τους λεκέδες εξαρτάται από τον τύπο του κάθε λεκέ. Αν δεν έχετε ρίξει κρασί ή καφέ στο κρεβάτι, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες ο λεκές να έχει ως βάση την πρωτεΐνη (ιδρώτας, αίμα, κλπ). Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

  • Αναμίξτε υπεροξείδιο του υδρογόνου, υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι, ψεκάστε και αφαιρέσετε με ένα καθαρό πανί.
  • Χρησιμοποιήστε μη τοξικά ενζυματικά καθαριστικά που διαλύουν τους λεκέδες χημικά.
  • Φτιάξτε μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι, εφαρμόστε στον λεκέ, αφήστε το 30-60 λεπτά, τρίψτε με ένα βουρτσάκι και αφαιρέστε τα υπολείμματα με μια καθαρή πετσέτα.

Μυρίζει το στρώμα του κρεβατιού; Με αυτό το θαυματουργό υλικό θα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές

  • Αρωματίστε το

Για να αρωματίσετε το στρώμα σας πασπαλίστε το με ένα στρώμα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια και αφήστε τη να δράσει τουλάχιστον 2 ώρες. Θα απορροφήσει τις μυρωδιές και θα αφήσει το στρώμα σας φρέσκο και καθαρό. Έπειτα αφαιρέστε τη σόδα με την ηλεκτρική σκούπα.

  • Αερίστε το

Ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το στρώμα σας είναι ο φρέσκος αέρας και το φως του ήλιου. Είναι κατανοητό πως δεν είναι εύκολο να μετακινήσετε το στρώμα και να το βγάλετε στον κήπο ή την βεράντα σας, αλλά αν έχετε αυτή τη δυνατότητα τότε πρέπει να γνωρίζετε πως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε δραστικά τα βακτήρια.

  • Καλύψτε το

Αν δεν έχετε κάλυμμα στρώματος, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε. Είναι μια πολύ καλή γραμμή άμυνας απέναντι στην σκόνη και τους λεκέδες και μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο οποιαδήποτε στιγμή!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share