Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Χωρίς κόπο, χωρίς σκληρό τρίψιμο: Έτσι θα λάμψουν τα φίλτρα του απορροφητήρα σας

Δώστε βάση!

24 Μαρτίου 2023 08:40
Χωρίς κόπο, χωρίς σκληρό τρίψιμο: Έτσι θα λάμψουν τα φίλτρα του απορροφητήρα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο απορροφητήρας της κουζίνας μας χρειάζεται συχνό καθάρισμα για να λειτουργεί σωστά και να απομακρύνει τις οσμές του φαγητού. Αυτός είναι ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για το καθάρισμα των μεταλλικών φίλτρων του απορροφητήρα. Χωρίς κόπο, χωρίς σκληρό τρίψιμο και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά θα έχουμε έναν απορροφητήρα καθαρό σαν καινούριο! Παράλληλα, δείτε το έξυπνο κόλπο για εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα σε χρόνο μηδέν.

Καθάρισμα απορροφητήρα με μεταλλικά φίλτρα

Κλείνουμε τον διακόπτη του ρεύματος. Αφαιρούμε τα δύο μεταλλικά φίλτρα του συρόμενου απορροφητήρα. Γεμίζουμε με πολύ ζεστό νερό το νεροχύτη της κουζίνας ή άλλη μεγάλη επιφάνεια, όπως ένα φαρδύ ταψί. Ρίχνουμε μια γενναία ποσότητα μαγειρικής σόδας απευθείας σε κάθε φίλτρο. Βυθίζουμε το μισό φίλτρο μέσα στο νεροχύτη για κάποια λεπτά. Γυρίζουμε το φίλτρο και βυθίζουμε και την άλλη μεριά μέσα στο νεροχύτη.

Τα λίπη έχουν ήδη αρχίσει να διαλύονται και τα βλέπουμε να βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού. Ωστόσο το φίλτρο δεν έχει καθαρίσει εντελώς. Ρίχνουμε υγρό πιάτων επάνω και ξεκινάμε να τρίβουμε, από άκρη σε άκρη, με ένα σφουγγάρι. Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει καθαρίσει, ξεπλένουμε με τρεχούμενο ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φίλτρο.

Αφήνουμε τα φίλτρα σε μια απορροφητική πετσέτα, μέχρι να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά. Κι επειδή λίπη συσσωρεύονται και στο εξωτερικό πλαίσιο του απορροφητήρα, δεν ξεχνάμε με ένα σφουγγάρι και υγρό πιάτων να καθαρίσουμε κι εκείνα τα σημεία.

Χωρίς κόπο, χωρίς σκληρό τρίψιμο: Έτσι θα λάμψουν τα φίλτρα του απορροφητήρα σας

Φίλτρα άνθρακα ή υαλοβάμβακα

Τα φίλτρα αυτά δεν πλένονται. Θέλουν τακτική αντικατάσταση, περίπου ανά 4 μήνες ή μόλις δούμε ότι αλλάζουν χρώμα. Θα χρειαστεί βέβαια να καθαρίσουμε το εξωτερικό πλαίσιο από λίπη και σκόνη.ώρα είμαστε έτοιμοι να επανατοποθετήσουμε τα καθαρά μεταλλικά φίλτρα πίσω στη θέση τους.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share