Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κάδος πλυντηρίου: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον απολυμάνετε από τα μικρόβια και την μούχλα

Το καθαριστικό διάλυμα που θα σας λύσει τα χέρια

23 Μαρτίου 2023 14:34
Κάδος πλυντηρίου: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον απολυμάνετε από τα μικρόβια και την μούχλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο πολύτιμες οικιακές συσκευές για ένα σπίτι. Όλοι χρειαζόμαστε καθαρά ρούχα με άρωμα φρεσκάδας για να κάνουν τη μέρα μας λίγο πιο εύκολη. Για να το πετύχουμε αυτό, η απολύμανση πλυντηρίου ρούχων είναι μονόδρομος. Δεν πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα, φυσικά. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την μαγειρική σόδα για να κάνετε την λεκάνη κάτασπρη.

Ο κάδος είναι το σημαντικότερο σημείο του πλυντηρίου που πρέπει να απολυμανθεί. Στον κάδο τοποθετούνται όλα τα ρούχα που μπαίνουν για πλύση, με σκοπό να καθαριστούν. Ταυτόχρονα, ο κάδος είναι και το σημείο που καθαρίζεται πιο εύκολα και γρήγορα.

Ο πιο φυσικός τρόπος για τον καθαρισμό πλυντηρίου ρούχων εσωτερικά, γίνεται με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανάμειξε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακάτεψε τα για να γίνουν ένα μείγμα. Βάλε το μείγμα σου στη θήκη του απορρυπαντικού και μετά ρίξε 2 κούπες ξύδι μέσα στον κάδο. Κλείσε το πλυντήριο και βάλε το σε λειτουργία σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσεις ρούχα. Έτσι, θα απολυμανθεί ο κάδος από μικρόβια και βακτήρια.

Κάδος πλυντηρίου: Το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για να τον απολυμάνετε από τα μικρόβια και την μούχλα

«Επίλογος» για τα μυρμήγκια: 6 φυσικά κόλπα για να τα διώξετε οριστικά από το σπίτι σας

Υπάρχουν πάρα πολλοί φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντούν οι νοικοκυρές είναι αδιαμφισβήτητα, αυτά τα μικροσκοπικά έντομα που ακούνε στο όνομα "μυρμήγκια" και παρά το γεγονός πως δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, ούτε προκαλούν κάποια σημαντική ζημιά στους χώρους του σπιτιού, προκαλούν τρόμο. Με την ευκαιρία, δείτε αυτή τη σπιτική συνταγή που θα εξαφανίσει μύγες, κατσαρίδες και κουνούπια στη στιγμή.

Ωστόσο, υπάρχουν έξι φυσικά κόλπα με τα οποία μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τα μυρμήγκια, χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την υγεία σας από χημικές ουσίες.

Ταλκ

Το ταλκ έχει την ιδιότητα να απωθεί τα μικροσκοπικά έντομα, καθώς δεν περπατάνε πάνω στην συγκεκριμένη σκόνη. Έτσι, μπορείτε να βάλετε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να σταματήσετε την εισαγωγή στο σπίτι σας.

Λευκό ξύδι

Μπορείτε να το αναμείξετε με νερό και να περάσετε το «μείγμα» μ’ ένα πανί σ’ όλες τις επιφάνειες και τα πατώματα, καθώς η έντονη μυρωδιά απωθεί τα μυρμήγκια. Μάλιστα, μπορείτε να ρίξετε άφθονο λευκό ξύδι με νερό και σε φωλιά, προκειμένου να την διαλύσετε οριστικά.

Καλαμποκάλευρο

Ισχύει ότι και με το ταλκ. Η διαφορά είναι πως το καλαμποκάλευρο δεν απωθεί μόνο τα μυρμήγκια, αλλά και τα εξουδετερώνει σε περίπτωση που το φάνε.

«Επίλογος» για τα μυρμήγκια: 6 φυσικά κόλπα για να τα διώξετε οριστικά από το σπίτι σας

Κατακάθι από καφέ φίλτρου

Οι κόκκοι καφέ που θα μείνουν στο κατακάθι βοηθούν στην απώθηση των εντόμων στο σπίτι σας.

Μαγειρική σόδα / ζάχαρη άχνη

Τα δύο αυτά υλικά μπορούν να αποτελέσουν παγίδα για τα μυρμήγκια. Με την ζάχαρη άχνη θα προσελκύσετε τα μικρά έντομα, τα οποία θα την φάνε, αλλά αν υπάρχει στο «μείγμα» μαγειρική σόδα, βοηθάει για την εξόντωση, καθώς προκαλεί αντιδράσεις στο στομάχι τους και τα σκοτώνει.

Κανέλα

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω απ’ όλες τις εισόδους στο σπίτι. Έτσι, δεν θα επιτρέψετε στα έντομα να εισέλθουν στον χώρο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share