Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023

Ξορκίστε την γρουσουζιά: Το φυτό που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο σπίτι για καλοτυχία

Διώξτε μια και καλή την αρνητική ενέργεια

23 Μαρτίου 2023 14:23
Ξορκίστε την γρουσουζιά: Το φυτό που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο σπίτι για καλοτυχία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θεωρείται ότι απωθεί γάτες και σκυλιά αλλά και πολλοί το τοποθετούν έξω από την πόρτα τους για να μην μπαίνει στο σπίτι τους η γρουσουζιά, η αρνητική ενέργεια. Το φυτό απήγανος είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής. Με την ευκαιρία, δείτε το φυτό που θα φέρει στο σπίτι σας οικονομική ευημερία.

Στα παλιά χρόνια ο απήγανος ήταν γνωστός για την ικανότητά του να προστατεύει αυτόν που τον έχει στον κήπο του, από την μαύρη μαγεία και ακόμα και στις μέρες μας χρησιμοποιείται για να διώχνει το κακό μάτι και την γρουσουζιά διοχετεύοντας την αρνητική ενέργεια.

Ξορκίστε την γρουσουζιά: Το φυτό που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο σπίτι για καλοτυχία

Η μυρωδιά των φύλλων του ακόμα και σε αποξηραμένη μορφή μπορεί να λειτουργήσει και ως απωθητικό για τα έντομα ακόμα και για γάτες ή σκύλους.

Χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό δίνοντας νοστιμιά σε σαλάτες, ψάρι, κρέας, και τυριά με την πικάντικη αλλά πικρή του γεύση.

Η χαρά του τεμπέλη σε κήπο και μπαλκόνι: 5 φυτά που δε χρειάζονται ποτέ πότισμα!

Μπορεί να αγαπάτε πολύ τα φυτά αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο να τα φροντίζετε και να τα ποτίζετε. Aυτός είναι και ο λόγος που το μπαλκόνι του σπιτιού σας μοιάζει με τη Σαχάρα. Δείτε ποια φυτά είναι ιδανικά για τεμπέληδες κηπουρούς και δεν θέλουν σχεδόν καθόλου πότισμα.

Δείτε επίσης: Σκουριά στο μπαλκόνι: Το δραστικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 1 ακόμα υλικό για αποτέλεσμα που συναρπάζει

Κάκτοι

Η σλουμπεργκέρα είναι από τους κάκτους που χρειάζονται μέτριο φως και νοτισμένο χώμα ενώ θέλει νερό μία φορά την εβδομάδα. Γενικότερα οι κάκτοι θέλουν πολύ λίγο πότισμα και πολύ ήλιο με αποτέλεσμα να είναι τα ιδανικά φυτά για τεμπέληδες.

Νεφρίτης

Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει για αρκετό καιρό χωρίς νερό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ξηρό κλίμα και αρκετό φως ενώ καλό είναι μία στο τόσο να ψεκάζετε με λίγο νερό τα φύλλα του για να μην ζαρώνουν.

Φυτά στον κήπο

Αλόη

Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά και το μόνο που ίσως χρειαστεί κάποια στιγμή είναι μία μεγαλύτερη γλάστρα μιας και συνεχώς μεγαλώνει. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα της για να κάνετε μάσκες ομορφιάς και σαν ρόφημα για να καθαρίζετε τον οργανισμό και να βελτιώνετε τη διαδικασία της πέψης.

Φυτά αέρος

Τα φυτά αυτά δε χρειάζονται χώμα για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα όντας πάνω σε άλλα φυτά ή σε αντικείμενα ενώ παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά τους από τον αέρα. Πόσο τέλειο είναι αυτό; Ψάξτε για τα λεγόμενα Tillandsias τα οποία θα χρειάζεται να ψεκάζετε με νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. «Βέβαια, τα φυτά αυτά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα στην τοποθέτησή τους και άρα δεν ενδείκνυνται για αρχάριους κηπουρούς», σας ενημερώνει η Αιμιλία Ροδοπούλου, MSc Δασολόγος.

Φυτά στον κήπο

Παχύφυτα

Πρόκειται για φυτά που δε θέλουν ιδιαίτερο πότισμα. Για παράδειγμα η καλαγχόη θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει φως. Ο τηλέγραφος θέλει νοτισμένο χρώμα αλλά αντέχει και με ένα πότισμα την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα παχύφυτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share