Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Βρόμικο πλυντήριο πιάτων; Ο Σπύρος Σούλης αποκάλυψε το κόλπο για να μένει πεντακάθαρο!

Υπάρχει λύση!

23 Μαρτίου 2023 09:54
Βρόμικο πλυντήριο πιάτων; Ο Σπύρος Σούλης αποκάλυψε το κόλπο για να μένει πεντακάθαρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παιδεύεστε με το βρόμικο πλυντήριο πιάτων σας; Μην ανησυχείτε, καθώς ο ειδήμων Σπύρος Σούλης αποκάλυψε το κόλπο για να μένει πεντακάθαρο.

Όσοι είναι μανιακοί με την καθαριότητα κατά καιρούς δοκιμάζουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε εστία βρομιάς και μικροβίων στο σπίτι τους. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό της χαρτοπετσέτας από τον Σπύρο Σούλη.

Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε κάθε λογής απορρυπαντικά όταν μπορείτε να βρείτε τη λύση στη φύση. Το λεμόνι έχει αποδειχθεί θαυματουργό και έχει βγάλει τους πάντες ασπροπρόσωπους ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια νέα ιδιότητα του λεμονιού που μέχρι σήμερα ίσως να αγνοούσατε.

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας. Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει αισθητά.

Βρόμικο πλυντήριο πιάτων

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα. Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη.

Μια ενδιαφέρουσα, θα λέγαμε, λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Έξτρα tip: Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Κεραμική εστία: Το «μαγικό» tip με τα 2 πανάκια - Καθαριστική πρόταση του Σπύρου Σούλη

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Η σόδα αποτελεί το "μαγικό" καθαριστικό για τις κουζίνες εδώ και πολλές δεκαετίες και η χρήση της είναι πολύ δημοφιλής ακόμα και σήμερα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share