Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Κουνουπίδι σαν μπριζόλα: H χορτοφαγική και νηστίσιμη συνταγή για «μπριζόλα» του ονείρου με πικάντικη γεύση

Θα το λατρέψετε!

22 Μαρτίου 2023 13:45
Κουνουπίδι σαν μπριζόλα: H χορτοφαγική και νηστίσιμη συνταγή για «μπριζόλα» του ονείρου με πικάντικη γεύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν ακούτε την λέξη κουνουπίδι, πιθανότατα η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό να είναι μια κατσαρόλα με το λαχανικό να βράζει αναδύοντας ένα άρωμα που σας προκαλεί μια κάποια δυσαρέσκεια. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να γυρίζετε το κρέας κατα το ψήσιμο.

Μια άλλη, χαρακτηριστική εικόνα, είναι η βραστή εκδοχή του λαχανικού σε ένα πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού –μονότονη ίσως.

Αν κάποιο λαχανικό δεν σας αρέσει, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έτυχε να το δοκιμάσετε στη ζωή σας με λίγη νοστιμιά παραπάνω. Σε μια εκδοχή που θα αναδείκνυε περισσότερο την γεύση του.

Αν το κουνουπίδι συγκαταλέγεται στα λαχανικά που ανέκαθεν δεν σας κέρδιζαν με την γεύση και το άρωμά τους ήρθε η στιγμή να ξανασυστηθείτε μαζί του και να το απολαύσετε σε μια λαχταριστή εκδοχή που το θέλει σε ρόλο «steak».

Κουνουπίδι σαν μπριζόλα: H χορτοφαγική και νηστίσιμη συνταγή για «μπριζόλα» του ονείρου με πικάντικη γεύση

Μιας «μπριζόλας» διαφορετικής από όσες έχετε δοκιμάσει. Το κουνουπίδι (ξερο)ψήνεται στον φούρνο με μπαχαρικά και γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδευτεί με ό,τι χωρά ο νους σας. Ρύζι; Πουρέ; Τηγανητές πατάτες; Ταιριάζει με όλα.

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση για μια χορτοφαγική μπριζόλα που θα σας βάλει άμεσα στην κουζίνα:

Yλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Λίγο θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μακρόστενα «steaks» (δηλαδή σε μεγάλες φέτες -1,5 εκατοστού περίπου).
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε το αρωματικό και πικάντικο μείγμα πάνω στα steaks κουνουπιδιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ζέχνει το σπίτι από το κουνουπίδι; Το μυστικό για να καταπολεμήσετε την δυσωδία βρίσκεται σε το ξύδι και 1 ακόμα υλικό

Είναι πολύ υγιεινό και η γεύση του μπορεί να γίνει καταπληκτική. Η μυρωδιά από το κουνουπίδι, όμως, δεν είναι και τόσο θελκτική, και συνηθίζει να μένει στον χώρο. Μάθετε πώς θα την εξολοθρεύσετε!

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε το σε λίγο ξίδι. Στη συνέχεια, ακουμπήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία το βράζετε. Με την ευκαιρία, δείτε το "επαγγελματικό" κόλπο για να καθαρίσει δραστικά το τζάκι.

Σε περίπτωση που δεν έχετε βαμβάκι, ρίξτε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή μια φέτα ψωμί. Ξεχάσατε να κάνετε κάποιο από τα παραπάνω «κόλπα» όσο μαγειρεύατε; Μπορείτε να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη οσμή που αφήνει πίσω του το κουνουπίδι και μετά το βράσιμο! Απλά, ανάψτε το μικρό μάτι της κουζίνας σας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε το και σκορπίστε στην επιφάνεια του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.

Ζέχνει το σπίτι από το κουνουπίδι; Το μυστικό για να καταπολεμήσετε την δυσωδία βρίσκεται σε το ξύδι και 1 ακόμα υλικό

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share