Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023

Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα

Θα γίνει σαν καινούργιο

21 Μαρτίου 2023 21:07
Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν στο μπάνιο σου έχεις τοποθετήσει ντουζιέρα με τζάμι τότε σίγουρα έχεις να αντιμετωπίσεις τον εφιάλτη με τα άλατα. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με 2 σπιτικά υλικά για να γίνει το τζάμι φούρνου σαν καινούργιο στο πι και φι.

Η πρόληψη θα βοηθήσει, αν δηλαδή κάθε φορά μετά το μπάνιο σου δεν αφήνεις τις επιφάνειες βρεγμένες. Αποτρέποντας την υγρασία , τα άλατα θα μειωθούν σημαντικά. Στην περίπτωση που θες να τα ξεφορτωθείς, το ξύδι θα σε βοηθήσει και πάλι.

Τρίψε την επιφάνεια του τζαμιού με ξύδι και νερό ή ξύδι και οινόπνευμα. Για έξτρα πινελιά μπορείς να βάλεις στο μείγμα μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Το μπάνιο σου θα λάμψει και θα μυρίζει υπέροχα!

Τζάμι ντουζιέρας: Το απίθανο κόλπο με ξύδι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε τα άλατα

Από τσιγάρα μέχρι λάδι: 8 πράγματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ρίχνετε στη λεκάνη της τουαλέτας

Πολύς κόσμος συνηθίζει να ρίχνει ένα σωρό πράγματα μέσα στις τουαλέτες του θεωρώντας πως όλα αυτά τα αντικείμενα διαλύονται μέσα στο νερό. Λάθος!

Ποια 8 πράγματα δεν πρέπει να ρίχνετε μέσα στην τουαλέτα σας:

1. Χαρτί κουζίνας και μαντηλάκια Τα αρωματισμένα μαντηλάκια, το χαρτί κουζίνας αλλά και το χαρτί υγείας δεν πρέπει να ρίχνονται στην τουαλέτα γιατί δεν διαλύονται στο νερό και ρίχνοντάς τα στην τουαλέτα θα τη βουλώσετε.

2. Επίδεσμος, ταμπόν και βαμβάκια Τα τρία αυτά είδη προσωπικών αναγκών χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κάθε σπίτι αλλά δεν πρέπει να καταλήγουν στην τουαλέτα σας! Γιατί όχι; Επειδή μπλοκάρουν τη δίοδο στους σωλήνες και οι συνέπειες δεν θα σας αρέσουν καθόλου.

3. Νήμα δοντιών Αποφύγετε πάση θυσία να ρίξετε νήμα δοντιών στη λεκάνη της τουαλέτας. Το οδοντικό νήμα είναι μη διαλυτό στο νερό και θα δημιουργήσει πρόβλημα στους σωλήνες σας.

Δείτε επίσης: Ποια μαγειρική σόδα; Αυτό είναι το ιδανικό σπιτικό κόλπο με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό για να πείτε μια και καλή αντίο στο πουρί

Λεκάνη τουαλέτας

4. Τρίχες Όπως και το νήμα δοντιών, οι τρίχες δεν διαλύονται στο νερό και συσσωρεύονται στους σωλήνες με αποτέλεσμα να τους βουλώνουν.

5. Τσιγάρα και στάχτες Τα τσιγάρα δεν διασπώνται στο νερό και επιπλέον το μολύνουν με ουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη λεκάνη της τουαλέτας σας.

6. Τσίχλες Οι τσίχλες δεν είναι βιοδασπώμενες στο νερό και επιπλέον κολλάνε σε καθετί που περνάει από τους σωλήνες σας. Γι'αυτό πριν τις πετάξετε στην τουαλέτα σκεφτείτε το καλά και προτιμήστε να τις πετάξετε στον κάδο.

7. Λάδι Κάποιες νοικοκυρές αντί να ρίξουν το λάδι στον νεροχύτη (που ούτε στον νεροχύτη κάνει να το ρίχνουν), το ρίχνουν στη λεκάνη της τουαλέτας. Λάθος! Το λάδι μέσα στο νερό αποκτάει μια κολλώδη μορφή που δημιουργεί πρόβλημα στη σωστή ροή του νερού μέσα στους σωλήνες.

8.Φάρμακα Πολύς κόσμος συνηθίζει να πετάει ληγμένα φάρμακα στη λεκάνη της τουαλέτας κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνεται. Τα φάρμακα (ακόμα κι αν διαλύονται στο νερό) δεν πρέπει να πετιούνται στη λεκάνη της τουαλέτας γιατί χαλάνε το pH του νερού και μπορεί να το μολύνουν.

Φράξιμο λεκάνης

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share