Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν θα σκίζεται πια: Αυτό είναι το ευφυέστατο κόλπο για να ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο εύκολα και χωρίς «ζημιές»

Θα τρίβετε τα μάτια σας!

21 Μαρτίου 2023 17:35
Δεν θα σκίζεται πια: Αυτό είναι το ευφυέστατο κόλπο για να ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο εύκολα και χωρίς «ζημιές»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλους μας έχει συμβεί να «κολλήσει» το αλουμινόχαρτο και να μπλεχτεί σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο και το χαρτί υγείας.

Ο χρήστης του TikTok hack Armen Adamjan, γνωστός και ως @creative_explained, μοιράστηκε πρόσφατα ένα εύκολο hack για αυτό ακριβώς το θέμα. Τι κάνει; Χρησιμοποιεί το ίδιο το αλουμινόχαρτο για να διορθώσει το ρολό.

Για την ακρίβεια, παίρνει ένα μικρό κομμάτιαλουμινόχαρτο, το τυλίγει έτσι ώστε να σχηματίσει μια συμπαγή μπάλα και στη συνέχεια τρίβει αυτή τη μπάλα πάνω στο ρολό του αλουμινόχαρτου σε μια ευθεία γραμμή, ώστε να καταφέρει να ξεμπερδέψει το μπερδεμένο ρολό και να καταφέρει να το κόψει.

Δεν θα σκίζεται πια: Αυτό είναι το ευφυέστατο κόλπο για να ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο εύκολα και χωρίς «ζημιές»

Πόσο διαρκεί αυτή η διαδικασία; Χρειάζονται περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, προτού δοκιμάσετε το συγκεκριμένο hack, πρέπει να γνωρίζετε το παρακάτω: όταν προσπαθήσετε να ξύσετε τα δυο κομμάτια αλουμινόχαρτου μεταξύ τους, μπορεί να σας προκληθεί μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση ανατριχίλας, όπως όταν τρίβουμε την κιμωλία πάνω στον πίνακα.

Γι’ αυτό το καλύτερο θα ήταν η πρόληψη. Πώς θα καταφέρετε να μην μπλεχτεί ποτέ το ρολό με το αλουμινόχαρτο; Πρέπει να προσπαθείτε να το κρατήσετε επίπεδο και ασφαλές στο κουτί του, ώστε το ρολό να κόβεται πάντα ίσια και να μην μπερδεύεται.

Σε περίπτωση βέβαια που σας περισσέψουν μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτου, δεν χρειάζεται να τα πετάξετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε καμμένα σκεύη.

Τύλιξε το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και τα τοποθέτησε στον φούρνο - Μόλις δείτε τον λόγο θα πάθετε πλάκα

Το σκόρδο μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και εμείς σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να το μαγειρέψετε. Απλά τυλίξτε τα σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στον φούρνο! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για να απομακρύνετε την μούχλα από το πλυντήριο με σκόρδο.

Οι περισσότεροι όμως το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του, κάτι που πρέπει να σταματήσει να γίνεται, αφού υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συνταγές.

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share