Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023

Λευκές κάλτσες: 2+1 εύκολοι τρόποι για να λάμψουν ξανά από καθαριότητα

Τρία μυστικά για να τις καθαρίσετε

21 Μαρτίου 2023 16:58
Λευκές κάλτσες: 2+1 εύκολοι τρόποι για να λάμψουν ξανά από καθαριότητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λευκές κάλτσες, όσο στιλάτες και κομψές κι αν είναι, είναι δύσκολες στο καθάρισμα. Μετά από πολλές χρήσεις, λόγω των παπουτσιών, το λευκό τους χρώμα χάνεται και τη θέση του παίρνει μια θαμπή, ίσως και μαύρη στάμπα που δεν λέει να εξαφανιστεί. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να ξαναζωντανέψεις το λευκό χρώμα και παρακάτω σου έχουμε όχι 1, ούτε 2 αλλά 3 τρόπους. Παράλληλα, δείτε εδώ το έξυπνο τρικ για δώσετε τέλος μια μία κίνηση όταν "χάνετε" τις κάλτσες σας στο πλυντήριο.

3 έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να κάνετε καθαρίσετε τις λευκές κάλτσες

Με χλωρίνη

Αν υπάρχει ένα προϊόν που βοηθά τα λευκά ρούχα να ξαναζωντανέψουν, αυτό είναι σίγουρα η χλωρίνη. Για να καθαρίσουν οι κάλτσες λοιπόν και από θαμπές ή και μαυρισμένες να αποκτήσουν ξανά το λαμπερό λευκό τους χρώμα γεμίστε το νεροχύτη ή έναν κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας χλωρίνη. Για καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προσθέστε μερικές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις κάλτσες να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά. Μετά το μούλιασμα, πλύνετε κανονικά.

Με λεμόνι

Μια άλλη μέθοδος είναι με βραστό νερό και λεμόνι. Προσθέστε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Προσθέστε τις κάλτσες μέσα και περιμένετε μέχρι να έρθει το νερό σε βρασμό. Αφήστε για 15 με 20 λεπτά και έπειτα πλύνετε κανονικά τις κάλτσες.

Τρεις εύκολοι τρόποι για να λάμψουν ξανά οι λευκές κάλτσες σας από καθαριότητα

Με λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι λειτουργεί εξαιρετικά σε δύσκολες περιπτώσεις όπως στο να καθαριστούν οι λερωμένες λευκές κάλτσες. Μέσα σε βραστό νερό προσθέστε τις βρώμικες κάλτσες σας. Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι, μουλιάστε τις κάλτσες όλη τη νύχτα και έπειτα πλύνετε κανονικά. Οι κάλτσες θα έχουν γίνει ξανά λευκές, σαν καινούργιες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share