Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τέλος οι ενοχλητικές μυρωδιές στο πλυντήριο ρούχων - Το μυστικό για να απαλλαγείς μια και καλή

Απίθανο τρικ

21 Μαρτίου 2023 15:20
Τέλος οι ενοχλητικές μυρωδιές στο πλυντήριο ρούχων - Το μυστικό για να απαλλαγείς μια και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο μπορεί να κάνει τα ρούχα μας, καθαρά και μυρωδάτα ωστόσο, αν είναι βρώμικο μπορεί μέχρι και να καταστρέψει τα αγαπημένα μας σύνολα. Παράλληλα, δείτε εδώ 6+1 μυστικά για να βγαίνουν τα ρούχα σας από το πλυντήριο σαν σιδερωμένα.

Όπως και άλλες συσκευές -η κουζίνα και ο απορροφητήρας- έτσι και το πλυντήριο χρειάζεται τη ρουτίνα καθαριότητας, όχι μόνο για να μην ανακαλύπτεις μαύρα στίγματα στα λευκά, αλλά και για να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής του.

Για αρχή, φρόντισε να είναι καθαρός ο κάδος του πλυντηρίου ρούχων. Για να παραμείνει αστραφτερός, γύρνα τον διακόπτη και άφησε το πλυντήριο να κάνει μια απλή πλύση, χωρίς ρούχα μέσα. Για να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να βάλεις στη θήκη του απορρυπαντικού λευκό ξύδι και μέσα στον κάδο 4 κουταλιές της σούπας σόδα με 4 ποτήρια ζεστό νερό. Μπορείς φυσικά πριν πατήσεις την έναρξη στο πρόγραμμα να τρίψεις τον κάδο με μια βούρτσα ειδική για καθάρισμα.

Ακόμη, ένα σημαντικό κεφάλαιο είναι τα λάστιχα ολόγυρα από τον κάδο του πλυντηρίου. Εκεί μέσα κρύβονται χνούδια και τρίχες που ούτε καν φανταζόσουν, τα οποία μπορούν με το πέρας του χρόνου να αφήσουν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη μυρωδιά.

Ενοχλητικές μυρωδιές στο πλυντήριο: Έτσι θα απαλλαγείς, το «μυστικό» καθαριότητας που θα το κάνει σαν καινούργιο

Η σόδα και το ξύδι είναι μερικά από τα καλύτερα φυσικά υλικά. Πρέπει να αφαιρέσεις πρώτα από το εσωτερικό αυτού του λάστιχου ό,τι βρωμιά έχει απομείνει και μετά να τρίψεις με το μείγμα σου ώστε να καθαρίσει. Ακόμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά προϊόντα, σπρέι ή χλωρίνη, αρκεί να ρίξεις άφθονο νερό μετά ώστε να μην αφήσει στίγματα στα ρούχα σου.

Η θήκη του απορρυπαντικού επίσης πρέπει να καθαρίζετε συχνά αφού τα υπολείμματα από το μαλακτικό και το απορρυπαντικό ή τη σκόνη πλυντηρίου, μπορούν να φέρουν δυσάρεστες μυρωδιές.

Το μυστικό για να απαλλαγείς από τις μυρωδιές του πλυντηρίου ρούχων

Τέλος, ένα «μυστικό» σημείο που ελάχιστοι φροντίζουν να καθαρίσουν είναι το φίλτρο του πλυντηρίου. Το φίλτρο αυτό βρίσκεται δεξιά ή αριστερά στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Ανοίγοντας το καπάκι- με προσοχή γιατί υπάρχουν νερά- και περιστρέφοντας το φίλτρο ώστε να ξεκουμπώσει. Κάθε 3 μήνες περίπου πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν μαζευτεί όλα τα σκουπιδάκια, χαρτιά, χνούδια, τρίχες και άλλα.

Είτε θα το αφήσετε να μουλιάσει σε ζεστό νερό με χλωρίνη, είτε με ξύδι και σόδα. Αν τα υπολείμματα δεν αφαιρεθούν τρίψτε ελαφρώς και μουλιάστε μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν. Στο Instagram πάντως και συγκεκριμένα στο προφίλ SatisfyingCleaning φαίνεται αναλυτικά ο τρόπος που θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share