Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Απολύμανση καλοριφέρ: Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός για να μην χάνεται η ζέστη

Απίστευτο τρικάκι

20 Μαρτίου 2023 16:56
Απολύμανση καλοριφέρ: Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός για να μην χάνεται η ζέστη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πολλούς δεν πάει ο νους ότι ακόμα και τα καλοριφέρ χρειάζονται καθάρισμα. Όμως είναι σημαντικό τα σώματα θέρμανσης να διατηρούνται καθαρά και χωρίς σκόνη.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σταματήστε το αμέσως! Πάψτε να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε...

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

Απολύμανση καλοριφέρ: Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός για να μην χάνεται η ζέστη

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Απολύμανση καλοριφέρ: Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share