Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

Πολύ εύκολα

20 Μαρτίου 2023 14:51
Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια από τις δυσκολίες του χειμώνα είναι πως δεν στεγνώνουν εύκολα τα ρούχα στη βεράντα.

Το κρύο και η υγρασία δεν βοηθούν καθόλου στο στέγνωμα και έτσι μπορεί να περάσουν και 3 ημέρες χωρίς να έχουν καταφέρει να στεγνώσουν εντελώς. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αστραφτερά ρούχα μετά το πλύσιμο.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας.

  • Βάζετε πλυντήριο νωρίς το πρωί. Έτσι μπορεί να καταφέρουν τα ρούχα σας να στεγνώσουν πριν τα προλάβει η υγρασία της νύχτας.
  • Απλώνετε τα ρούχα σας καλά τεντωμένα και όχι διπλωμένα στη μέση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κρεμάτε τις μπλούζες από τις άκρες και όχι από τη μέση και τα παντελόνια σας από τα μπατζάκια.
  • Μην υπερφορτώνετε την απλώστρα. Αφήνετε κενά ανάμεσα στα ρούχα σας για να κυκλοφορεί ο αέρας και να τα στεγνώνει πιο εύκολα.
  • Αν είναι εφικτό κατά τη διάρκεια της ημέρας καλό είναι να γυρίζετε τα ρούχα σας και από την άλλη μεριά έτσι ώστε να τα διαπερνάει ο αέρας και από εκεί.
  • Μαζεύετε τα ρούχα σας πριν νυχτώσει. Ακόμα κι αν είναι λίγο νωπά μην τα αφήσετε στα σχοινιά το βράδυ. Την επόμενη μέρα μπορείτε να τα απλώσετε και πάλι. Αν είναι πολύ λίγο βρεγμένα σιδερώστε τα κανονικά και βάλτε τα στην ντουλάπα σας μόλις στεγνώσουν εντελώς.

Ρούχα στο μπαλκόνι: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να στεγνώνουν γρήγορα τον χειμώνα

Λεκέδες στο «ξεχασμένο» μπαλκόνι: Το σωτήριο «κοκτέιλ» με λεμόνι, αλάτι και μαγειρική σόδα

Είναι μία περίοδος κατά την οποία η καθαριότητα των μπαλκονιών απασχολεί ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες χιλιάδων σπιτιών και ακόμη περισσότερο νέους ενοικιαστές, που βρίσκουν λεκέδες και σκουριά στις «ξεχασμένες» βεράντες.

Δείτε επίσης: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τους πλέον καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε όποιον λεκέ σας ταλαιπωρεί:

Λεμόνι με αλάτι

Στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα μπολ και ρίξτε παράλληλα και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στη σκουριά και αφαιρέστε την με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

Σόδα

Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και νερού. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε να περάσουν τρία λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ την με ένα στεγνό πανί. Σε περίπτωση που η σκουριά είναι έντονη, χρησιμοποιήστε για αποτελεσματικότερο καθάρισμα μια μεταλλική βούρτσα.

Λεκέδες στα πλακάκια

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να σκουπίσετε καλά τα πλακάκια και να απομακρύνετε καθετί (π.χ. σκόνες) που έχει συσσωρευτεί επάνω τους. Αμέσως μετά γεμίστε έναν κουβά με νερό ζεστό και αναμείξτε το με μισή κούπα λευκό ξίδι. Σφουγγαρίστε καλά το σημείο εκείνο που έχει πρόβλημα και αφού τελειώσετε, περάστε το με ένα στεγνό πανί. Προσέξτε το ξίδι να μην έρθει σε επαφή με τα φυτά γιατί θα προκληθούν ζημιές.

Κουτσουλιές στο δάπεδο

Πάρτε μια βούρτσα και καθαρίστε τις ξεραμένες κουτσουλιές που θα βρείτε μπροστά σας. Στη συνέχεια ρίξτε στα επίμαχα σημεία δύο μεγάλα μπουκάλια νερό (1,5 λίτρο το καθένα) και μία κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα. Παράλληλα βυθίστε μια βούρτσα σε λίγη μαγειρική σόδα και αρχίστε να τρίβετε τους λεκέδες που έχουν απομείνει. Αφαιρέστε τα όποια υπολείμματα με ένα στεγνό πανί και στο τέλος ρίξτε έναν κουβά νερό στο μπαλκόνι για να το ξεπλύνετε.

Λεμονια αλατι και μαγειρικη σοδα για καθαρισμα λεκεδων στο μπαλκονι

Επιπλα βεράντας

Αφαιρέστε τυχόν υφασμάτινα καλύμματα και μαξιλάρια από τα έπιπλά σας και βάλτε τα στο πλυντήριο για καθάρισμα. Αν τα έπιπλα του μπαλκονιού είναι ξύλινα χρειάζονται ειδικό καθάρισμα, καθώς το ξύλο είναι πολύ ευαίσθητο υλικό.

Αρχικά ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες και εν συνεχεία φτιάξτε ένα μείγμα από νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Απλώστε το σε ένα καθαρό πανί και περάστε το στα έπιπλά σας. Στο τέλος θα πρέπει με ένα καθαρό πανί να τα σκουπίσετε σχολαστικά για να μη μείνουν επάνω τους τυχόν υπολείμματα. Στην περίπτωση που τα έπιπλά σας είναι πλαστικά, ρίξτε μαγειρική σόδα επάνω τους και αρχίστε να τα τρίβετε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

Μετά ξεβγάλτε τα ρίχνοντας άφθονο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Τέλος, αν τα έπιπλα είναι μεταλλικά ή σιδερένια, τότε ο τρόπος καθαρισμού είναι ο εξής: Σε ένα μπολ αναμείξτε ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Με μια βούρτσα, κατά προτίμηση μαλακή, τρίψτε απαλά τα έπιπλα και στο τέλος ξεπλύντε τα με νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share