Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ψωμί στην κατάψυξη; Ξανασκεφτείτε το πριν το κάνετε πάλι - Ενέχει αυτούς τους κινδύνους

Μεγάλη προσοχή!

17 Μαρτίου 2023 11:48
Ψωμί στην κατάψυξη; Ξανασκεφτείτε το πριν το κάνετε πάλι - Ενέχει αυτούς τους κινδύνους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο ψωμί είναι ένα από τα τρόφιμα που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα και συνοδεύει επιτυχώς τα γεύματά μας. Στην αγορά θα βρεις πολλά, διαφορετικά είδη ψωμιού από Γαλλική μπαγκέτα, ψωμί ολικής άλεσης ή ψωμί του τοστ. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με το ψωμί για να αφρατεύουν τα μπιφτέκια.

Αυτό που οφείλεις να προσέξεις ιδιαίτερα είναι η αποθήκευσή του αν δεν θες να χαλάσει γρήγορα και να πεταχτεί. Αρκετές από εμάς συνηθίζουν να το αποθηκεύουν στην κατάψυξη για να το ξεπαγώσουν αργότερα όταν χρειαστεί. Οι ειδικοί σε θέματα τροφίμων μίλησαν στο marthastewart.com και μοιράστηκαν μερικά tips που αξίζει να αντιγράψεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του ψωμιού

Στην ψωμιέρα

«Εάν σκοπεύεις να καταναλώσεις το ψωμί άμεσα, μπορείς να το αποθηκεύσεις άφοβα στον πάγκο σου», τονίζει η Margarethe A. Cooper, επίκουρη καθηγήτρια για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Για να συντηρήσεις το ψωμί όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, αξίζει να επενδύσεις σε μια μεταλλική ψωμιέρα. Τοποθέτησε μέσα μια πατάτα ή ένα μήλο κομμένα στα δύο για να απομακρύνουν την υγρασία.

Ψωμί στην κατάψυξη; Ξανασκεφτείτε το πριν το κάνετε πάλι - Αυτοί οι κίνδυνοι ενέχουν

Το σπιτικό ψωμί δεν περιέχει τα συντηρητικά που το βοηθούν να μην αλλοιωθεί, σε αντίθεση με τα περισσότερα ψωμιά που αγοράζονται στο κατάστημα.

Στο ψυγείο

Αν τοποθετήσεις το ψωμί στο ψυγείο, προτίμησε τα επάνω ράφια για να συντηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην το βάλεις μέσα σε πλαστική σακούλα αφού επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρήσει και να το αλλοιώσει.

Στην κατάψυξη

Αν ωστόσο θέλεις να καταναλώσεις το ψωμί μετά από αρκετές ημέρες ή αν η κουζίνα σου είναι ζεστή και υγρή, αξίζει να το καταψύξεις για να αποτρέψεις την ανάπτυξη μούχλας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πολύ χαμηλή θερμοκρασία χαλά τη σύσταση του ψωμιού με αποτέλεσμα να γίνεται σκληρό και μπαγιάτικο. Εάν το τυλίξεις σφιχτά σε πλαστική σακούλα και το τοποθετήσεις στην κατάψυξη, όταν αποψυχθεί θα είναι σαν φρέσκο. Το ψωμί μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες.

Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ - Μόνο με 4 υλικά

Αυτό το ψωμί δεν μοιάζει με το κλασικό ούτε στην προετοιμασία, ούτε στον χρόνο παρασκευής, ούτε στη μυρωδιά όταν ψήνεται... Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μπύρα και θυμάρι θα σας μείνει αξέχαστη!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σπιτικό προζύμι: Έτσι θα φτιάξετε το δικό σας ψωμί - "Οπλιστείτε" με υπομονή!

Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • ένα κουτάκι μπύρας 375ml
  • μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ούτε ο φούρναρης: Αυτό είναι το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί που έχετε φάει ποτέ - Μόνο με 4 υλικά

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10x30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share