Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα για να βράσουν και πρόσθεσε κρεμμύδι - Όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα έπαθε σοκ

Δοκιμάστε το και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

17 Μαρτίου 2023 11:36
Έβαλε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα για να βράσουν και πρόσθεσε κρεμμύδι - Όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα έπαθε σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι μία από τις πιο γρήγορες, εύκολες και ευπροσάρμοστες συνταγές, που μπορούν να μαγειρευτούν με αμέτρητους τρόπους. Ακόμα και οι πιο αρχάριοι στη κουζίνα μπορούν να βράσουν ζυμαρικά! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το τύλιγμα των μακαρονιών με κιμά.

Όλοι γνωρίζουμε τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας των ζυμαρικών, που απαιτείται βράσιμο στη κατσαρόλα και παράλληλα η προετοιμασία της σάλτσας σε άλλο κατσαρολάκι, αλλά στο βίντεο που ακολουθεί προτείνεται ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών: όλα στην ίδια κατσαρόλα! Κατά αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος, τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και φυσικά το πλύσιμο των πιάτων!

Διαβάστε παρακάτω τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπαγγέτι σε μία κατσαρόλα. Το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει την εκτέλεση της συνταγής βήμα προς βήμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. φύλλα σπανάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ κεφαλογραβιέρα ή τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Έβαλε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα για να βράσουν και πρόσθεσε κρεμμύδι - Όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα έπαθε σοκ

Εκτέλεση

Αρχικά κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι. Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε στο κέντρο τα σπαγγέτι, και βάλτε και από τις δύο πλευρές το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέστε τα τοματίνια, το σπανάκι, το σκόρδο, τη πιπεριά τσίλι και προσθέστε στη κορυφή τον χοντροκομμένο βασιλικό. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και προσθέστε 600 ml νερό.

Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πάρει βράση. Για al dente ζυμαρικά, μαγειρέψτε περίπου 9 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με τσιμπίδες. Για πιο βρασμένα ζυμαρικά, αφήστε τα για 10-11 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, όταν θα έχει εξατμιστεί το περισσότερο νερό και έχει δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα. Τρίψτε το τυρί, ρίξτε επιπλέον βασιλικό και αλατοπίπερο αν επιθυμείτε.

Σερβίρετε και καλή σας όρεξη! Μοιραστείτε αυτή την πανεύκολη συνταγή με σπαγγέτι με τους φίλους σας!

Τέρμα η ταλαιπωρία: Αυτό είναι το πανέξυπνο κόλπο για να σουρώνετε τα μακαρονια εύκολα και γρήγορα

Ο κλασικός τρόπος για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι να τα βάλεις στο σουρωτήρι και είτε να ρίξεις κρύο νερό είτε όχι. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν καν σουρωτήρι και απλώς βγάζουν από την κατσαρόλα όσο νερό μπορούν πρόχειρα και αφήνουν λίγο ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας. Με την ευκαιρία, δείτε τον απίστευτο λόγο που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στην μέση.

Ανορθόδοξος τρόπος, που λασπώνει κάπως τα μακαρόνια. Ένα βίντεο, ωστόσο, στο Instagram, έχει γίνει viral και δείχνει έναν ομολογουμένως διαφορερικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το σουρωτήρι. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι το έκαναν έτσι μια ζωή και άλλοι ότι δεν βλέπουν καμία ευκολία σε αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share