Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λιπαρά μπιφτέκια: Το κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για να μην ρουφούν λάδι

Θα σας βγάλει ασπρόπροσωπους

17 Μαρτίου 2023 10:58
Λιπαρά μπιφτέκια: Το κόλπο στο μαγείρεμα του κιμά για να μην ρουφούν λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντάνοστιμα και αγαπημένα τα μπιφτέκια αλλά είναι και μεγάλη υπόθεση η προετοιμασία τους. Πως θα βγουν αφράτα; Πως δεν θα ρουφούν λάδι; Και πολλά ακόμα ερωτήματα για το μαγείρεμά τους. Με την ευκαιρία, δείτε το μυρδικό στην σχάρα που απογειώνει τη γεύση του μπιφτεκιού.

Οι απαντήσεις υπάρχουν και βρίσκονται εδώ:

  • Ο κιμάς να είναι περασμένος δυο φόρες από την μηχανή.
  • Να έχουμε βάλει 1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα στο κιλό του κιμά.
  • Αν ο κιμάς μας είναι 70% μοσχαρίσιος και 30% χοιρινός τα κεφτεδάκια θα είναι πιο
    εύγεστα.
  • Το αλεύρωμα πρέπει να γίνει ένα λεπτό πριν το τηγάνισμα, και πρέπει να έχουμε
    τινάξει το επιπλέον αλεύρι.
  • Το λάδι μας πρέπει να είναι 160ο C για να ψηθούν από μέσα προς τα έξω.

Λιπαρά μπιφτέκια: Το κόλπο στο μαγείρεμα για να μην ρουφούν λάδι

  • Το λάδι μας πρέπει να είναι ηλιέλαιο για να μην “σκεπάσει” στην γεύση το ελαιόλαδο.
  • Αν θέλουμε να βγάλουν το άρωμα του δυόσμου, πρέπει να βάλουμε έκτος από τον φρέσκο και ξερό δυόσμο.
  • Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο για να μην τραβήξουν
    τα κεφτεδάκια λάδι.
  • Σε ένα κιλό κιμά βάζουμε πάντα μια κουτάλια της σούπας ξύδι, ένα αυγό, μια κουτάλια ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι ξερό τριμμένο.
  • Το μουσκεμένο ψωμί, κάνει τα κεφτεδάκια μας αφράτα.
  • Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο χωρίς κόρα.
  • Αν βάλουμε ούζο το κάνουμε για σπάσουμε την έντονη γεύση του κρέατος.

«Μαστόρισσα» η γιαγιά: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στην σχάρα

Ακολουθούν κόλπα της αθάνατης Ελληνίδας γιαγιάς για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στα σχάρα, ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλοι στην προσπάθειά τους να φτιάξουν το αγαπημένο φαγητό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε τα λίπη από την σχάρα.

Τα μπιφτέκια, πραγματικά αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, μπορεί να μοιάζουν απλά σαν φαγητό αλλά θέλουν ταλέντο και στο φτιάξιμο και στο ψήσιμο.

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές συνταγές για μπιφτέκια, κόλπα για να παραμένουν αφράτα και πολύ πρόσφατα μια εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια σαν της ταβέρνας που έκανε θραύση.

Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα κόλπα για να μην μας κολλάνε τα μπιφτέκια στη σχάρα. Σημαντικό και κρίσιμο καθώς πολλοί ή μάλλον όλοι την έχουν πατήσει με το φαγητό τους, τα μπιφτέκια τους, να καταστρέφονται στο γύρισμα, σε μια προσπάθεια απλά να τα γυρίσουν στη σχάρα.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους τα μπιφτέκια σας να μην κολλάνε στη σχάρα και να μην διαλύονται όταν τα γυρίζετε τότε δείτε τα παρακάτω κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοιες... κακοτοπιές στο μέλλον.

Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα κόλπα για να μην κολλήσουν τα μπιφτέκια στη σχάρα.

«Μαστόρισσα» η γιαγιά: Το κόλπο με το λάδι και 1 ακόμα υλικό για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στην σχάρα

Κόλπο 1: Ψεκάστε τη σχάρα με λάδι

Πωλούνται στο εμπόριο μπουκάλια με ειδικό στόμιο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε το λάδι της επιλογή σας, για να ψεκάσετε με αυτό τη σχάρα.

Είναι κρίσιμο να ψεκάσετε τη σκάρα σας με το λάδι πριν ανάψετε το φούρνο, τη βάλετε στα κάρβουνα κ.ο.κ.

Αν δεν έχετε δοχείο σπρέι καταφύγετε στην πιο απλή λύση. Εμποτίστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στο λάδι και με τη βοήθεια μιας λαβίδας περάστε όλη τη σχάρα. Προσοχή, δεν πρέπει να στάζει το λάδι.

Κόλπο 2: Χρησιμοποιήστε ένα κρεμμύδι

Απλά κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε την κομμένη πλευρά του στη σχάρα σας, αφού πρώτα την έχετε προθερμάνει. Συγκεκριμένα, ιδανικό είναι η σχάρα να καίει.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share