Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ακαριαίος θάνατος για τις κατσαρίδες: Το μείγμα από σκόρδο, πιπέρι και υγρό σαπούνι που τις «τέζαρε»!

Σωτήρια λύση!

17 Μαρτίου 2023 09:03
Ακαριαίος θάνατος για τις κατσαρίδες: Το μείγμα από σκόρδο, πιπέρι και υγρό σαπούνι που τις «τέζαρε»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κατσαρίδες είναι ό, τι πιο ανατριχιαστικό και αηδιαστικό υπάρχει την άνοιξη και το καλοκαίρι και δυστυχώς στα περισσότερα σπίτια παρά τις απεντομόσεις.

Πού συχνάζουν

Είναι κοσμοπολίτικα έντομα και τα συναντούμε παντού σε σπίτια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία, εργοστάσια, βιβλιοθήκες, σφαγεία κλπ. Οι ζημιές που προκαλούν δεν είναι συνήθως ποσοτικές, αλλά τόσο η παρουσία τους όσο και η πιθανότητα να μεταδώσουν ορισμένες ασθένειες τα κάνουν να θεωρούνται από τα σημαντικά ζωικά παράσιτα. Προτιμούν τα υγρά, σκοτεινά και προφυλαγμένα μέρη και ζουν οπουδήποτε υπάρχει νερό.

Ωστόσο μπορούν να ζήσουν και σε ξηρά μέρη και να πάρουν το νερό που τους χρειάζεται από την πρώιμη υγρασία. Η δραστηριότητα τους εκδηλώνεται σε μεγάλο βαθμό κατά τη νύχτα. Οι κατσαρίδες είναι παμφάγα και κάθε είδους τρόφιμο είναι δυνατόν να μολυνθεί από την παρουσία τους.

Εμείς σου βρήκαμε τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο για να απαλλαγείς από την ενοχλητική τους παρουσία και να βάλεις τέλος στον "εφιάλτη". Κοίτα πόσο απλό είναι.

Ακαριαίος θάνατος για τις κατσαρίδες: Το μείγμα από σκόρδο, πιπέρι και υγρό σαπούνι που τις «τέζαρε»!

Αν επιθυμείς το τέλος για τις κατσαρίδες στο σπίτι, χρησιμοποίησε για όπλο σου λίγο πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι! Δημιούργησε ένα μείγμα με μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, ένα λιωμένο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο μέσα σε ένα λίτρο νερού. Άφησέ το σε μια γωνιά να ηρεμήσει για μια ώρα και σχεδόν έτοιμο! Πρόσθεσε τώρα μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι και το δημιούργημά σου μπορεί πια να μπει στη μάχη!

Ήρθε η στιγμή να το βάλεις στους χώρους εκείνους όπου αγαπούν να επισκέπτονται οι κατσαρίδες! Με την χαρακτηριστική μυρωδιά του θα τις κάνει να σπεύσουν σε φυγή κι εσύ, θα απαλλαγείς από την παρουσία τους! Αν πάλι θέλετε να είστε 100% σίγουροι πως δεν θα έχετε ξανά ανεπιθύμητες επισκέψεις, δείτε εδώ ένα ακόμη μικρό μυστικό.

Κατσαρίδες στο σπίτι: Η φυσική παγίδα με… καφέ για να απαλλαγείτε οριστικά

Είναι γνωστό ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας, σε πολλά σπίτια εμφανίζονται πολλοί ανεπιθύμητοι επισκέπτες με… κεραίες. Με την ευκαιρία, δείτε 7 φυσικούς τρόπους για οριστικό τέλος στον «εφιάλτη».

Οι κατσαρίδες είναι ένα βασικό πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές, ιδεατά χωρίς την χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών για εσάς, τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες χρησιμοποιώντας καφέ

Μερικοί λένε ότι το κάποια ουσία που υπάρχει στον καφέ σκοτώνει τις κατσαρίδες, ενώ άλλοι λένε ότι η μυρωδιά είναι εκείνη που τις απομακρύνει. Όπως και να ‘χει, ο καφές είναι μια από τις καλύτερες φυσικές μεθόδους για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες.

Θα πρέπει να έχετε 2-3 μεγάλα γυάλινα βάζα, λίγο αλεσμένο καφέ, νερό και 2-3 μικρά ποτήρια.

Κατσαρίδες στο σπίτι: Η φυσική παγίδα με… καφέ για να απαλλαγείτε οριστικά

Διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε:

Γεμίστε το γυάλινο βάζο περίπου μέχρι την μέση με νερό. Βάλτε τον καφέ στα μικρά ποτήρια.

Τοποθετήστε ένα ποτήρι μέσα στο κάθε μεγάλο γυάλινο βάζο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτά τα βάζα κοντά στο μέρος όπου πιστεύετε ότι φωλιάζουν κατσαρίδες, ή στα σημεία που τις έχετε παρατηρήσει πιο συχνά.

Τι συμβαίνει:

Η κατσαρίδα έλκεται από το άρωμα του καφέ και θα προσπαθήσει να εισέλθει στο βάζο.

Μόλις πέσει στο βάζο με το νερό, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει.

Κάθε μέρα να ελέγχετε το βάζο για να δείτε αν έχει εγκλωβισμένη κατσαρίδα και ανάλογα μπορείτε να την πετάξετε.

Αντικαταστήστε τον καφέ και το νερό και τοποθετήστε την παγίδα ξανά για να πιάσετε περισσότερες. Επαναλάβετε μέχρι να μην δείτε άλλες σε κανένα βάζο για μια-δυο μέρες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share