Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μας βγάζουν ασπροπρόσωπους: 7 απλά και γρήγορα βήματα για μπανιέρα «γυαλί» όλη μέρα

Κάνουν το θαύμα τους!

16 Μαρτίου 2023 14:12
Μας βγάζουν ασπροπρόσωπους: 7 απλά και γρήγορα βήματα για μπανιέρα «γυαλί» όλη μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που μας δυσκολεύει αρκετά στο καθάρισμα. Επίσης είναι από τους χώρους που το χρειάζονται περισσότερο εξαιτίας των μικροβίων που αναπτύσσονται. Με την ευκαιρία, δείτε το πανέξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε την τουαλέτα σε 3 λεπτά.

Θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά για να το καθαρίζετε πιο αραιά και να διατηρείτε καθαρό σαν την πρώτη μέρα; Ψάξαμε, μελετήσαμε, εξακριβώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 7 top tips που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας ξεκουράσουν - ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.

  • Στεγνό καθάρισμα μετά το μπάνιο

Τοποθετήστε ένα πανί ή μια μικρή πετσέτα πάνω από το τηλέφωνο του μπάνιου και όταν τελειώνετε το μπάνιο σας ή όποιος από την οικογένεια τελειώσει τελευταίος θα πρέπει να περάσει όλες τις επιφάνειες που βράχηκαν με το πανάκι. Έτσι θα καθυστερήσει να βγει μούχλα αλλά και βακτήρια (που λατρεύουν τις υγρές επιφάνειες).

Έξτρα τιπ Φροντίστε να ανοίγετε το παράθυρο (αν έχετε παράθυρο στο μπάνιο) κάθε φορά που κάνετε μπάνιο και να αφήνετε την κουρτίνα μπάνιου ανοιχτή για να στεγνώνει κι αυτή. Αν το μπάνιο δεν έχει παράθυρο αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει ο χώρος πιο γρήγορα.

Καθάρισμα μπανιέρας

  • Κρεμάστε τις πετσέτες σας σε γατζάκια

Οι πετσέτες του μπάνιου στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα όταν είναι κρεμασμένες από γαντζάκι. Αποφύγετε να διπλώνετε τις πετσέτες που έχουν βραχεί και προτιμήστε να φτιάξετε μια σειρά από γαντζάκια στον τοίχο για να κρεμάει ο καθένας τη δική του πετσέτα. Αν δεν έχετε χώρο μπορείτε να βάλετε μια σειρά από γατζάκια πίσω από την πόρτα. Σκεφτείτε δημιουργικά και δημιουργήστε ένα λειτουργικό μπάνιο που εκτός από καθαρό θα σας εμπνέει και θα σας χαλαρώνει.

  • Επιλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό

Υπάρχουν απορρυπαντικά που έχουν την κατάλληλη σύνθεση ώστε να διατηρούν το μπάνιο σας καθαρό για περισσότερες μέρες. Για να μην χρειάζεται λοιπόν να καθαρίζετε το μπάνιο σας μέρα παρά μέρα φροντίστε να βρείτε απορρυπαντικά με μεγάλη διάρκεια ύστερα από την εφαρμογή. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίχνετε λίγο οινόπνευμα στην μπανιέρα και στην τουαλέτα μέρα παρά μέρα και να ξεπλένετε μετά από 2-3 λεπτά.

  • Καθαρίστε το τηλέφωνο του μπάνιου

Μια καλή λύση για να καθαρίσετε το τηλέφωνο του μπάνιου χωρίς καθόλου κόπο είναι να δέσετε μια πλαστική τσάντα με λευκό ξύδι βάζοντας μέσα το τηλέφωνο. Αφήστε το για όλη τη νύχτα δεμένο κατά αυτόν τον τρόπο και το πρωί τρίψτε λίγο με μια οδοντόβουρτσα. Όλα τα άλατα και οι βρομιές θα απομακρυνθούν πανεύκολα.

Οργάνωση και τάξη Μην ξεχνάτε πως καλό θα ήταν το μπάνιο σας να είναι πάντα οργανωμένο και σε απόλυτη τάξη ώστε να μην σας προκαλεί άγχος ούτε την αίσθηση πως μονίμως είναι βρώμικο. Αν είναι τακτοποιημένο τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα δείχνει πιο καθαρό για περισσότερο καιρό.

  • Βάλτε μαντηλάκια καθαρισμού δίπλα στον νεροχύτη

Μια πολύ καλή λύση που θα σας γλυτώσει από πολύ τρίψιμο και ταλαιπωρία είναι να έχετε μαντηλάκια καθαρισμού δίπλα στον νεροχύτη του μπάνιου. Έτσι θα μπορείτε να καθαρίζετε κατευθείαν οτιδήποτε πέφτει στον νεροχύτη όπως οδοντόκρεμα ή προϊόντα μακιγιάζ. Αυτό μπορεί να σας ακούγεται λίγο βαρετό αλλά θα σας διευκολύνει πολύ όταν θα καθαρίζετε τον νεροχύτη σας και δεν θα υπάρχουν πολλοί δυνατοί λεκέδες για να τρίψετε.

Έξτρα τιπ Τα πλακάκια του μπάνιου συνήθως έχουν χωρίσματα στα οποία μένει το νερό με αποτέλεσμα να δημιουργείται εκεί πιο εύκολα μούχλα. Καθαρίστε τα αναμειγνύοντας 10 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης και τρίψτε τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

  • Ψεκάστε την κουρτίνα σας

Για να μην γεμίζει η κουρτίνα σας με μούχλα, άλατα ή υπολείμματα σαπουνιού, μπορείτε να την ψεκάζετε με ένα σπρέι που περιέχει χλωρίνη. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και η κουρτίνα σας θα έχει αποκτήσει ένα προστατευτικό στρώμα που θα εμποδίσει για λίγο τη δημιουργία μούχλας και αλάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share