Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παίρνει το κρέας, το "σφραγίζει" σε μια σακούλα και... Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Απίθανο κόλπο!

14 Μαρτίου 2023 14:51
Παίρνει το κρέας, το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως σπαταλάμε τα χρήματα μας για να αγοράσουμε σακούλες που σφραγίζουν το φαγητό, όπως το κρέας και τον κιμά. Υπάρχει όμως καλύτερος τρόπος και τον βρήκε το Athensmagazine.gr!

Θα σας κοστίσει μόνο μια τσάντα κατάψυξης, με την οποία μπορείτε να σφραγίσετε το φαγητό σας σε μια αεροστεγή τσάντα, χωρίς να αγοράσετε ένα ακριβό σφραγιστικό κενού. Ξέρω, ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αλήθεια, όπως και αυτή η συνταγή με κιμά και πουρέ πατάτας σε φόρμα κέικ, αλλά ρίξτε μια ματιά.

Αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα:

1. Τοποθετήστε το φαγητό σας μέσα σε μια τσάντα κατάψυξης Ziploc και κλείστε το σάκο μέχρι να κλείσει μόνο μια ίντσα.

2. Στη συνέχεια, βυθίστε την τσάντα σας σε μια μπανιέρα γεμάτη με νερό. Θα παρατηρήσετε καθώς το κάνετε, όλο τον αέρα διαφεύγει μέσα από το μικρό άνοιγμα.

3. Πιέστε το άνοιγμα δεξιά πριν βυθιστεί στο νερό και αυτό είναι. Θα παρατηρήσετε ότι η πίεση του νερού εξαναγκάζει όλο τον αέρα, αφήνοντάς σας με μια σφραγισμένη με κενό σάκο φαγητού.

Τώρα αυτό είναι ένα τέλειο τέχνασμα αν δεν θέλετε να ξεδιπλώσετε όλα τα μετρητά για ένα σφράγισμα κενού. Παρόλο που δεν μας αφήνουν να συγκρίνουμε πόσο διαρκεί μια σφραγισμένη σακούλα φαγητού με νερό σε σύγκριση με μια σφραγισμένη με κενό σάκο τσάντα χρησιμοποιώντας μια συσκευή, κάτι μου λέει ότι είναι πολύ κοντά.

Σαν να την παραγγείλατε απ'έξω: Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος για την πιο ζουμερή και μαλακή μπριζόλα που φάγατε ποτέ

Το ζητούμενο για ένα λαχταριστό πιάτο με κρέας, είναι να πετύχετε το ψήσιμό του σε σωστή θερμοκρασία και για όση ώρα χρειάζεται, χωρίς να μαυρίσει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μαρινάδα κρέατος.

Το ζουμερό κρέας θα πρέπει να είναι σκληρό στην επιφάνεια και μαλακό μέσα για να μπορέσετε να λάβετε όλες τις θρεπτικές ουσίες. Πώς λοιπόν, θα πετύχετε το μαλακό κρέας;

– Αποφασίστε αν θα βράσετε ή θα ψήσετε το κρέας σας. Το βράσιμο έχει την ιδιότητα να λιώνει τον συνδετικό ιστού του κρέατος και να του δίνει τη μορφή ζελατίνας. Αντίθετα, το ψήσιμο συρρικνώνει και σκληραίνει τους συνδετικούς ιστούς του, με αποτέλεσμα να σκληραίνει το κρέας. Έτσι, κομμάτια όπως κότσι, ποντίκι, στηθοπλευρά, καπάκι, σβέρκος και λάπα είναι καταλληλότερα για βράσιμο, ενώ φιλέτα, μπριζόλες, κόντρα, σπάλα και σπαλομπριζόλες είναι προτιμότερο να ψήνονται.

– Βάλτε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος, το οποίο θα γεμίσετε είτε με αναψυκτικό με ανθρακικό (ιδανικά χωρίς ζάχαρη), είτε με σόδα. Το κρέας θα μαριναριστεί στη σόδα και θα μαλακώσει αφάνταστα.

– Εναλλακτικά, πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

– Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.

Σαν να την παραγγείλατε απ'έξω: Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος για την πιο ζουμερή και μαλακή μπριζόλα που φάγατε ποτέ

Σε περίπτωση που τσιγαρίσετε το κρέας τι πρέπει να προσέξετε

– Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.

– Αν πρόκειται να βράσετε το κρέας, για να μην χάσει τους φυσικούς χυμούς του, βάλτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί (εκτός εάν φτιάχνετε σούπα, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύο νερό). Στο ζεστό νερό οι πρωτεΐνες του κρέατος παίρνουν μορφή ζελατίνας και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα, η οποία εμποδίζει τη διαφυγή των χυμών του και το κρατά μαλακό.

– Μην αλατίσετε το κρέας πριν το μαγείρεμα, αλλά κατά την διάρκεια αυτού. Επίσης, την ώρα που βράζει μπορείτε να ρίξετε και λίγη ζάχαρη.

Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι

– Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.

– Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.

– Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share