Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κουζινική» πατέντα: Το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια

Θα το καθιερώσετε!

13 Μαρτίου 2023 18:47
«Κουζινική» πατέντα: Το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις περισσότερες φορές που βράζουμε μακαρόνια, τα βλέπουμε να φουσκώνουν και ενίοτε να ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα. Υπάρχουν αρκετά κόλπα, που μπορεί να ακούσετε με σκοπό να σταματήσει να γίνεται αυτό, αλλά υπάρχει ένα πολύ απλό, που σίγουρα θα καθιερώσετε μόλις δείτε το αποτέλεσμα.

Για να μη χύνεται λοιπόν το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο λάδι – μια μικρή κουταλιά του γλυκού – στο νερό. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί και το νερό θα παραμείνει στη θέση του. Και με αφορμή αυτό, μάθετε πώς θα φτιάξετε αυτή την φοβερη νηστίσιμη καρμπονάρα.

Βέβαια, όσοι είναι φανατικοί της γεύσης των ζυμαρικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και μια κουταλιά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και εναλλακτικά βράζουν τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες.

Βράσιμο μακαρονιών

Ανακατεύει σε μια κατσαρόλα μακαρόνια, μπρόκολο και κρέμα γάλακτος - Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο!

Ποιος είπε πως όταν βρίσκεσαι εν μέσω δίαιτας ή διατροφής δεν μπορείς να φας μακαρόνια; Καταρχάς να σου θυμίσουμε πως εδώ υπάρχει η δίαιτα των μακαρονιών, αλλά αν ακολουθείς κάποια άλλη δίαιτα πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να καταναλώσεις το αγαπημένο σου πιάτο με πρώτη και κύρια να αντικαταστήσεις τα κλασσικά μακαρόνια με ολικής άλεσης και η κρέμα γάλακτος να είναι με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά. Σήμερα, βρήκαμε την τέλεια συνταγή για μακαρόνια με μπρόκολο που σίγουρα θα λατρέψεις.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κορυφές από μπρόκολο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε μικρά τετράγωνα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως το φτιάχνουμε:

  • Βράζουμε το μπρόκολο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει λίγο, περίπου για 3-4 λεπτά.
  • Βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και κρατάμε το νερό
  • Στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο με την καπνιστή γαλοπούλα, στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο και τα ντοματάκια και τέλος σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη λιώσουν τα λαχανικά μας.
  • Ρίχνουμε και το βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το σκεύος σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  • Όταν είναι έτοιμη, περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά μας, και προσθέτουμε λίγο φρεκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγη: mariailiaki.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share