Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν είναι μόνο το πιστολάκι μαλλιών: 4 άγνωστοι τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκόνη του καλοριφέρ

Εύκολα και ανέξοδα!

12 Μαρτίου 2023 15:54
Δεν είναι μόνο το πιστολάκι μαλλιών: 4 άγνωστοι τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκόνη του καλοριφέρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καλοριφέρ είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία για καθαρισμό μέσα στο σπίτι! Ταυτόχρονα είναι και το σημείο το οποίο συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε! Ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και αρχίζει το κρύο είναι απαραίτητο.

Η σκόνη όμως η οποία μαζεύεται μέσα στο καλοριφέρ είναι πολλή και επειδή αμελούμε τον καθαρισμό του δημιουργεί προβλήματα…αφενός το καλοριφέρ δεν έχει την ιδανική θερμική απόδοση και αφετέρου η σκόνη μπορεί να διαχέεται σε όλο το σπίτι χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 4 αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την σκόνη και τη βρωμιά στο καλοριφέρ! Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε με το καλοριφέρ.

Βούρτσα καλοριφέρ

Καθάρισμα καλοριφέρ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε ένα καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα καλοριφέρ. Αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο θα σας επιτρέψει να κάνετε έναν εξαιρετικό καθαρισμό στο καλοριφέρ σας. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορα είδη βούρτσας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για καθαρισμό καλοριφέρ.

Διαδικασία:

  • Πρώτα, κλείστε την κεντρική θέρμανση για να αποφύγετε ένα δυσάρεστο έγκαυμα!
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το καλοριφέρ σας για να μαζέψετε τη βρωμιά που πέφτει.
  • Στη συνέχεια, σύρετε τη βούρτσα ανάμεσα στον τοίχο και το καλοριφέρ, σαρώνοντας από τη μία πλευρά στην άλλη. Η σκόνη θα απομακρυνθεί και θα μαζευτεί στην πετσέτα σας.
  • Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα του καλοριφέρ σας για να σκουπίσετε τη σκόνη, αφήνοντάς την να πέσει πάνω στην πετσέτα σας.
  • Αντικαταστήστε τη γρίλια και σκουπίστε το εξωτερικό της μονάδας με ένα βρεγμένο πανί για να διώξετε τυχούσα εξωτερική σκόνη.
  • Στεγνώστε τη συσκευή σας με ένα πανί πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Ηλεκτρική σκούπα

Αν δεν έχετε ειδική βούρτσα για τον καθαρισμό των καλοριφέρ, η ηλεκτρική σκούπα είναι ιδανική για αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιήστε την σκούπα τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιο της. Ακουμπήστε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο επάνω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ.

Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα δεν μπορεί να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία, όμως θα έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο κομμάτι της σκόνης. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτετε την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

Καθάρισμα καλοριφέρ

Ατμοκαθαριστής

Μία λύση, η οποία χρησιμοποιείται αρκετά τα τελευταία χρόνια για τον καθαρισμό του καλοριφέρ είναι ο ατμοκαθαριστής. Άλλωστε όσες έχετε ατμοκαθαριστή γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλές δουλειές μέσα στο σπίτι με αυτόν. Μπορείτε να καθαρίσετε με τον ατμοκαθαριστή το εσωτερικό του καλοριφέρ, εύκολα, γρήγορα και απλά!

Χάρακας και πανί

Μια παλιά τεχνική είναι αυτή του χάρακα με το πανί. Πάρτε έναν χάρακα και τυλίξτε τον με ένα πανί. Με την άκρη του χάρακα μπορείτε να εισέλθετε στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ και να σας απαλλάξουν από την σκόνη. Αυτή η τεχνική είναι για τα δύσκολα σημεία. Στο υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παραπάνω τρόπους!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share