Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γρατζουνιές στα τζάμια: Το φυσικό κόλπο με το οινόπνευμα και άλλα 2 υλικά για να τα επαναφέρετε στην αρχική τους όψη

Θα πάθετε πλάκα!

11 Μαρτίου 2023 16:43
Γρατζουνιές στα τζάμια: Το φυσικό κόλπο με το οινόπνευμα και άλλα 2 υλικά για να τα επαναφέρετε στην αρχική τους όψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείτε να εξαφανίσετε γρατζουνιές από καθρέφτη και μάλιστα με έναν πολύ απλό τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μην τρίζει το παράθυρο όταν το ανοιγοκλείνετε.

Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε για να το κάνετε είναι η… οδοντόκρεμα!

Ρίξτε λίγη ποσότητα σε ένα βαμβακερό πανί και τρίψτε απαλά την επιφάνεια που έχει γρατζουνιές. Αυτό που θα αντικρύσετε θα σας ξετρελάνει. Θα δείτε τις γρατζουνιές σας να εξαφανίζονται στο λεπτό.

Το οινόπνευμα είναι το ιδανικό προϊόν για να εξαφανίσετε γρατζουνιές από τζάμια.

Για να εξαφανίσετε γρατζουνιές από τζάμι τότε το υλικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι το οινόπνευμα. Βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ψεκαστήρα και ψεκάστε πάνω στις γρατζουνιές. Καθαρίστε και δείτε τις γρατζουνιές σας να εξαφανίζονται.

Γρατζουνιές στα τζάμια: Το φυσικό κόλπο με το οινόπνευμα και άλλα 2 υλικά για να τα επαναφέρετε στην αρχική τους όψη

Φτιάξτε ένα μείγμα αμμωνίας

Μια άλλη λύση -εξίσου αποτελεσματική- είναι να ανακατέψετε σε ένα μπολ 3 φλ. νερό με 15 ml αμμωνίας. Βουτήξτε ένα απαλό, βαμβακερό πανί μέσα στο μείγμα και βρέξτε την προβληματική επιφάνεια. Τρίψτε τη γρατζουνιά με το πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε και επαναλάβετε μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Φυσικά δεν σας εγγυώμαστε ότι θα δείτε θαύματα. Όλες οι παραπάνω λύσεις αφορούν μικρές και κυρίως επιφανειακές γρατζουνιές.

Αν τα σημάδια στον καθρέφτη σας είναι πιο βαθιά -και όχι τόσο επιφανειακά- τότε μπορείτε να απλώσετε πάνω σε αυτά μια στρώση διαφανές βερνίκι νυχιών. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει και στη συνέχεια καθαρίστε οποιοδήποτε υπόλειμμα με ασετόν.

Καθαρισμός τζαμιών: Το «δαιμόνιο» κόλπο της γιαγιάς για να αστράφτουν χωρίς χημικά

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μια από τις πιο δύσκολες και κοπιαστικές δουλειές του σπιτιού. Ειδικά όταν είναι θαμπά το καθάρισμα γίνεται πιο δύσκολο. Ωστόσο οι γιαγιάδες είχαν και για αυτή τη δουλειά ένα κόλπο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέλος στο καθάρισμα τζαμιών με εφημερίδα: Το μυστικό των ειδικών για να τα κάνετε αόρατα σε χρόνο ντε τε

Αν θέλεις λοιπόν να έχει αστραφτερά τζάμια δοκίμασε τις παρακάτω επιλογές και δεν θα χάσεις.

Γυαλίστε την επιφάνεια

Ακόμα κι αν κάνετε ακριβώς τα σωστά πράγματα, μπορείτε το αποτέλεσμα να είναι αποκαρδιωτικό. Σε αυτή την περίπτωση, η απλούστερη λύση είναι να ολοκληρώσουμε το έργο μας με ένα γρήγορο γυάλισμα. Ένα δέρμα σαμουά ή ένα πανί μικροϊνών είναι κατάλληλα. Φροντίστε να είναι στεγνά, και τα τζάμια σας θα γίνουν αόρατα.

Εξαφανίστε το χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας αφήνει ραβδώσεις στα παράθυρα όπως έχετε συνειδητοποιήσει. Γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να το αντικαταστήσετε με ένα πανί μικροϊνών ή ακόμη καλύτερα με ένα φύλλο εφημερίδας. Η πρωινή σας ανάγνωση κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο γυαλί. Προηγουμένως, φορέστε γάντια, καθώς το μελάνι θα λερώσει τα χέρια σας.

Το ξίδι είναι φίλος σας

Το ξίδι είναι ένα από εκείνα τα συστατικά για όλες τις χρήσεις, και προφανώς δύσκολα θα ζήσετε μακριά του. Η παρουσία του στη σαλάτα είναι εξαιρετική όπως και μέσα στον καθρέφτη σας, αφού δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Πράγματι, το ξίδι μπορεί να κάνει θαύματα για τα παράθυρα και τους καθρέφτες σας, ενώ αποτελεί μία πολύ οικονομική επιλογή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Απλά αναμείξετε ένα διάλυμα ξυδιού-νερού σε ίσες ποσότητες, και ψεκάστε στην επιφάνεια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share