Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μούχλιασε η φέτα; Το πανέξυπνο τρικ με τη ζάχαρη!

Απίθανο κόλπο!

8 Μαρτίου 2023 14:54
Μούχλιασε η φέτα; Το πανέξυπνο τρικ με τη ζάχαρη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή:

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας! Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι! Παράλληλα, δείτε εδώ πως να φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα.

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του "εθνικού μας τυριού" και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη. Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;

Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή "εικόνα" στον ουρανίσκο μας.

Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της "ένωσης".

Μούχλα στη φέτα

Βράζει το πρόβειο γάλα στην κατσαρόλα και πετάει μέσα τη φέτα - Τρομερό κολπάκι για ξαλμύρισμα

Σε περίπτωση που η φέτα που αγοράσατε είναι πολύ αλμυρή, υπάρχει ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ξαλμυρίσετε την φέτα. Με την ευκαιρία, δείτε πως μπορείτε να διατηρήσετε τη φέτα για μήνες

Τα υλικά και η διαδικασία που θα χρειασθεί να ακολουθήσετε είναι αναλυτικά παρακάτω

Υλικά

γάλα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά το πρόβειο γάλα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα στο δοχείο την αλμυρή φέτα. Η φέτα θα πρέπει να είναι καλυμμένη ολόκληρη από το γάλα. Το αφήνετε για ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο. Δοκιμάστε την φέτα την επόμενη μέρα θα δείτε ότι θα έχει ξαλμυρίσει. Σε περίπτωση που ακόμα είναι αλμυρή το αφήνετε για μισή μέρα ακόμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share