Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το TikTok σας έφερε την λύση: «Ψεύτικα» φυτά σαν αληθινά σε 3 βήματα

Ούτε εσείς οι ίδιοι δεν θα καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αληθινά

7 Μαρτίου 2023 19:41
Το TikTok σας έφερε την λύση: «Ψεύτικα» φυτά σαν αληθινά σε 3 βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων με φυτά έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να διακοσμούν τους χώρους τους με ψεύτικα φυτά εσωτερικού χώρου -κυρίως για ευκολία. Οι πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο TikTok, μάλιστα, προβάλλουν αυτές τις τάσεις, στους λογαριασμούς τους στη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα επηρεάζοντας σημαντικά την αγορά. Με την ευκαιρία, δείτε το απροσδόκητο κόλπο για να κάνετε τα φυτά σας να ανθίσουν ταχύτατα.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, διαπιστώνει ότι το 43% των χρηστών της δοκιμάζει κάτι νέο αφού το δει στην εφαρμογή. Σε ένα από τα τελευταία hacks που έγιναν viral, λοιπόν, οι χρήστες μοιράζονται τα μυστικά τους για το πώς να κάνουν τα ψεύτικα φυτά στο σπίτι τους να φαίνονται πιο ρεαλιστικά.

Με πολυάριθμα βίντεο διαθέσιμα για προβολή, μερικά από τα οποία έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 800.000 likes, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι άνθρωποι βρίσκουν αυτή τη λύση μια εξαιρετική πρόταση για τα σπίτια τους. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε τα ψεύτικα φυτά σας και να τα κάνετε να δείχνουν σαν αληθινά.

Το κόλπο για να κάνετε το ψεύτικο ελαιόδεντρο του σπιτιού σας να μοιάζει με αληθινό

Ένα πρόσφατο hack στο TikTok, που δείχνει πώς να κάνετε ένα ψεύτικο ελαιόδεντρο να φαίνεται πιο ρεαλιστικό, έχει εξαπλωθεί μέσω της πλατφόρμας και εκατοντάδες άνθρωποι δημοσιεύουν τις δικές τους απόψεις για την viral τάση. Πρόκειται για ένα απλό κόλπο που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε ψεύτικο φυτό. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε αφού εντοπίσετε το φυτό της επιλογής σας είναι να βρείτε μια υπερμεγέθη γλάστρα. Το να γίνετε δημιουργικοί με την επιλογή της γλάστρας σας είναι απαραίτητο για να αναβαθμίσετε τα φυτά σας. Πολλοί χρησιμοποιούν, επίσης, ανυψωτήρες για να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στο χώρο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μέσα στη γλάστρα και σφηνώστε το στη θέση του με πράγματα όπως κουβέρτες, πετσέτες και παλιό υλικό συσκευασίας. Μόλις το φυτό σας είναι «άνετα» στο νέο του σπίτι, καλύψτε την κορυφή με τεχνητό βρύα και ορίστε -έχετε μια εντελώς νέα εμφάνιση. Μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας βότσαλα και άλλα φυσικά στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα.

10 λαχανικά που τα αγοράζεις μια φορά και μπορείς να τα καλλιεργείς για πάντα στον κήπο σου!

Η ένταξή τους στην καθημερινή μας διατροφή, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι, ότι καταναλώνονται πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, υπάρχει μια λύση για αυτό και είναι απλή και ανέξοδη. Μπορείτε απλά να αρχίσετε να φυτεύετε τα λαχανικά σας στο σπίτι! Παράλληλα, σας θυμίζουμε τα 5 φυτά που νομίζαμε πως είναι ευεργετικά αλλά αποδείχθηκαν θανατηφόρα

Τα ακόλουθα 10 λαχανικά είναι εξαιρετικά εύκολο να φυτευτούν και να ξαναφυτευτούν απεριόριστες φορές:

Σπαράγγι

Αυτό το πρώιμο λαχανικό της άνοιξης, αν διατηρηθεί σωστά, μπορεί να αναπαράγεται κάθε χρόνο, για 25 χρόνια. Οι σπόροι χρειάζονται μερικά χρόνια για να ωριμάσουν, οπότε αν θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε κορώνες. Σημειώστε ότι αν υπερποτιστούν, τα σπαράγγια θα σαπίσουν.

Σκόρδο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκελίδες σκόρδου για να το φυτέψετε ξανά. Μια μικρή σκελίδα μπορεί να σας δώσει περισσότερες από 10 σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτες, ζυμαρικά και διάφορα πιάτα.

Σκόρδο

Από τη στιγμή που φυτρώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και βάλτε το ποτήρι στο περβάζι του παραθύρου σας, είτε εκτός. Μεταφυτεύστε τους βλαστούς, μόλις γίνουν μερικά εκατοστά.

Καρότα

Χρησιμοποιήστε τις κορυφές των καρότων για να ξαναφυτέψετε τα καρότα σας. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με λίγο νερό και τοποθετήστε το πιάτο σε ένα περβάζι παραθύρου ή σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Η γεύση τους θα μπορούσε να είναι λίγο πικρή, αλλά μπορείτε να τη γλυκάνετε με λίγο ξίδι ανακατεμένο με σκόρδο. Προσθέσετε τα σε σαλάτες.

Bok Choy (Κινέζικο λάχανο)

Βάλτε τις άκρες της ρίζας του κινέζικου λάχανου σε λίγο νερό, σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο και αφήστε τες έτσι για μια με δυο εβδομάδες. Κατόπιν, μεταφέρετε το λαχανικό σε μια γλάστρα με χώμα. Θα φυτρώσει σύντομα μια νέα κεφαλή του λαχανικού.

Μαρούλι

Μπορείτε να φυτέψετε ένα νέο μαρούλι, χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος της κεφαλής ενός μαρουλιού. Τοποθετήστε το σε λίγο νερό και όταν παρατηρήσετε τις πρώτες νέες ρίζες και τα φύλλα, αναφυτεύστε το στον κήπο ή σε μια γλάστρα με χώμα. Τα φύλλα του μπορεί να μεγαλώσουν, έως και δύο φορές σε μέγεθος. Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα λάχανα.

Μαρούλι

Κρεμμυδάκια

Οι ρίζες από τα κρεμμυδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγεννηθούν τα νέα λαχανικά. Τοποθετήστε 2,5 εκατοστά από τα κρεμμυδάκια που συνδέονται με τη ρίζα σε ένα ποτήρι νερό και βάλτε το σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Σύντομα, τα νέα κρεμμυδάκια θα εμφανιστούν και μπορείτε να τα συλλέξετε όταν φτάσουν 10 με 12 εκατοστά μάκρος.

Σέλινο

Χρησιμοποιήστε το κάτω μέρος του σέλινου για να αναπτύξετε νέα λαχανικά. Κόψτε τη βάση και τοποθετήστε τη σε ένα ρηχό μπολ ή πιατάκι κάτω από τον ήλιο και σύντομα θα παρατηρήσετε νέα φύλλα. Μετά από 3 ημέρες, αναφυτεύστε τα σε χώμα.

Κόλιαντρο

Βάλτε τα κοτσάνια του σε ένα ποτήρι νερό και θα προκύψουν νέα σύντομα. Έπειτα, μεταφέρετε τα σε μια γλάστρα με χώμα, που θα τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο με άφθονο φωτισμό. Σε δύο μήνες θα είστε σε θέση να τα απολαύσετε.

Βασιλικός

Πάρτε αποκόμματα βασιλικού με τους βλαστούς του 7 με 10 εκατοστών και βάλτε τα σε ένα ποτήρι νερού. Το ποτήρι πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. Μόλις οι ρίζες γίνουν 5 εκατοστά μακριές, φυτέψτε τα σε γλάστρα. Ποτίζετε το βασιλικό τακτικά.

Βασιλικός

Αγκινάρα

Οι αγκινάρες πρέπει να συλλέγονται μόνο όταν ανθίζουν και βγαίνουν μωβ άνθη. Για να φυτέψετε αυτό το φυτό, χρειάζεστε ένα υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ηλιόλουστο περιβάλλον.

Φυτέψτε αγκινάρες 60 με 90 εκατοστών ξεχωριστά σε σειρές, αφήνοντας απόσταση 90 εκατοστών μεταξύ τους. Πρέπει να φυτεύονται σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, που εκτίθενται στον ήλιο. Το χώμα πρέπει να έχει τροποποιηθεί προηγουμένως με 5 εκατοστά κοπριά. Το χώμα χρειάζεται λίπασμα με άζωτο κάθε μήνα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share