Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζωύφια στα τζάμια: Ψέκασε τα παράθυρα με ξύδι και σώθηκε από έναν καθημερινό μπελά

Η απόλυτη λύση!

2 Μαρτίου 2023 07:53
Ζωύφια στα τζάμια: Ψέκασε τα παράθυρα με ξύδι και σώθηκε από έναν καθημερινό μπελά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο πιο πολλά ζωύφια και έντομα θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον χώρο σας. Με την ευκαιρία, δείτε το πανέξυπνο κόλπο των γιαγιάδων μας - Ο τρόπος για να γίνουν λαμπερά χωρίς κόπο.

Λόγω του ότι από τον Μάιο και μετά τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες μένουν ανοιχτά για αρκετές ώρες, τα διάφορα ζωύφια έχουν την τάση να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι σας ανενόχλητα.

Κι αν μέχρι τώρα τα εξαφανίζατε με τη βοήθεια χημικών φαρμάκων, τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά και να κρατήσετε τα χημικά μακριά από το σπίτι και τη ζωή σας.

Ζωύφια στα τζάμια: Ψέκασε τα παράθυρα με ξύδι και σώθηκε από έναν καθημερινό μπελά

Το γνωστό σε όλους μας ξύδι έχει χρήσεις που ούτε να φανταστούμε μπορούμε.

Για να κρατήσετε μακριά από τα παράθυρά σας τα ενοχλητικά ζουζούνια δεν έχετε παρά να αναμείξετε σε ένα βαποριζατέρ λευκό ξίδι με νερό σε ίσες ποσότητες.

Ψεκάστε με το μείγμα γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων και θα αργήσετε να δείτε ξανά ζωύφια.

Καθρέφτες και τζάμια στην...πένα: Το μυστικό κόλπο για να μένουν πεντακάθαρα για καιρό

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι καθρέφτες και ακόμα περισσότερο τα τζάμια λερώνονται εύκολα με δαχτυλιές και άλλους λεκέδες. Για να είναι στην...πένα υπάρχει ένα μυστικό κόλπο. Με αυτό θα μένουν πεντακάθαρα για πολύ καιρό.

Οι τρόποι για να τα καθαρίσετε είναι πολλοί. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά, ειδικά πανάκια και σίγουρα έχετε ακούσει κάμποσα κόλπα από μαμάδες και γιαγιάδες. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα 8 άγνωστα κόλπα των γιαγιάδων για πεντακάθαρο σπίτι.

Ιδού μερικά από τα πιο αποτελεσματικά tips σύμφωνα με το howstuffworks.com.

Χρησιμοποιήστε εφημερίδες

Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο που όσο και αν σας φαίνεται περίεργο είναι πολύ αποτελεσματικό. Αντί να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες ή κάποιο πανί, είναι καλύτερο εάν καθαρίσετε τα τζάμια με παλιές εφημερίδες. Με πολύ λιγότερο κόπο, δαχτυλιές και θαμπάδες θα εξαφανιστούν.

πεντακάθαρα τζάμια

Φίλτρα του καφέ

Αντί για εφημερίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φίλτρα του γαλλικού καφέ. Η ιδιαίτερη υφή τους τα καθιστά ιδανικά για αυτόν τον σκοπό. Plus, έχουν χαμηλό κόστος, επομένως σας συμφέρει και οικονομικά.

Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό
Στην αγορά υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για τα τζάμια. Μπορείτε, ωστόσο, να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό και μάλιστα δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας αμμωνία
  • ½ φλιτζάνι οινόπνευμα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων αντιβακτηριδιακό

Τι πρέπει να κάνετε

Βάλτε τα παραπάνω υλικά σε ένα δοχείο ψεκασμού, κλείστε το και ανακινήστε καλά. Χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε τζάμια και καθρέφτες και στη συνέχεια σκουπίστε με εφημερίδα ή φίλτρο του καφέ.

Αποφύγετε το καθάρισμα τις ώρες που χτυπάει τα τζάμια ο ήλιος

Το ίδιο ισχύει και όταν φυσάει ζεστός αέρας. Ο λόγος; Οι ακτίνες του ήλιου και ο ζεστός αέρας θα στεγνώσουν το υγρό καθαριστικό πριν προλάβετε να σκουπίσετε και να καθαρίσετε τα τζάμια με αποτέλεσμα να μείνουν λεκέδες στο τζάμι.

«Σβήνει» τους λεκέδες σε χρόνο μηδέν: Παρελθόν η μούχλα στις κουρτίνες του μπάνιου με 2 σπιτικά υλικά

Το μυστικό για να διατηρείτε τις κουρτίνες του μπάνιου σας καθαρές, χωρίς να συσσωρεύουν πολλή βρωμιά και λεκέδες μούχλας είναι να τις πλένετε τακτικά με φυσικά προϊόντα.

Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε λεκέ από ρούχο με μαγειρική σόδα

Οι κουρτίνες του μπάνιου σας είναι μεταξύ εκείνων των πραγμάτων που πρέπει να καθαρίζονται σε τακτική βάση προκειμένου το μπάνιο σας να διατηρείται σε υγιεινή κατάσταση.

Επειδή είναι διαρκώς εκτεθειμένες σε υγρό και μερικές φορές σε ελάχιστα αεριζόμενο περιβάλλον, είναι φυσιολογικό να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτοί οι ενοχλητικοί λεκέδες μούχλας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μούχλα απλώς αλλοιώνει την εμφάνισή τους αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και να παράγει μόρια που επηρεάζουν την υγεία του αναπνευστικού σας συστήματος.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα με μερικά κόλπα και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως το γάλα και το αλάτι.

Γάλα με αλάτι

Γάλα για καθάρισμα κουρτίνας μπάνιου

Ο συνδυασμός γάλακτος με αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των κουρτινών ή για τα πατάκια του μπάνιου.

  • Υλικά
  • 2 κούπες κρύο γάλα (500 ml)
  • 2 κούπες νερό (500 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι (15 γραμμάρια)

Τι πρέπει να κάνετε;

Προσθέτετε το γάλα σε ένα μπολ και το αναμειγνύετε στο νερό με το αλάτι. Το αδειάζετε πάνω στις κουρτίνες σας και τις τρίβετε με μια βούρτσα. Αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα με ζεστό νερό και επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε δυο εβδομάδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share