Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: 4+1 χρήσεις του που πρέπει να αποφύγετε διαπαντός

Θα σας λύσουν τα χέρια!

26 Φεβρουαρίου 2023 12:17
Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: 4+1 χρήσεις του που πρέπει να αποφύγετε διαπαντός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην κουζίνα μας! Μας λύνει τα χέρια σε πολλά καθημερινά προβλήματα και έχει πολλές χρήσεις μέσα στην κουζίνα! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τυλίξετε τα υπολείμματα φαγητών, να καλύψετε ένα μπολ που πρέπει να μείνει στο ψυγείο για λίγο, να στρώσετε ένα ταψί, να καθαρίσετε ένα ταψί και πολλά άλλα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνουμε με ένα αλουμινόχαρτο! Θα σας παρουσιάσω 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ με ένα αλουμινόχαρτο! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο των 2 ευρώ για οικονομία στην θέρμανση.

Μην το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι ίσως το πιο προφανές, αλλά μια μικρή υπενθύμιση δεν μπορεί να βλάψει…Σε καμία περίπτωση, μην βάζετε οτιδήποτε με αλουμινόχαρτο πάνω του, στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε αντίθεση με το χαρτί ή το γυαλί, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μπορούν να περάσουν μέσα από το μέταλλο, με αποτέλεσμα να αναπηδούν — κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπινθήρες και φλόγες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον φούρνο σας ή, ακόμη χειρότερα, να προκαλέσουν φωτιά.

Μην ψήσετε μπισκότα πάνω του

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να στρώσετε ένα φύλλο ψησίματος για να τσιγαρίσετε για παράδειγμα το μπέικον στο φούρνο, δεν είναι η καλύτερη λύση να βάλετε αλουμινόχαρτο κάτω στο ταψί εάν φτιάχνετε μπισκότα. Η επένδυση του φύλλου μπισκότων με αλουμινόχαρτο μπορεί να κάνει το κάτω μέρος των μπισκότων σας να ψηθεί πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα τελικά να μην ψηθούν ομοιόμορφα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα ή ένα πολύ καλό αντικολλητικό σπρέι.

Αλουμινόχαρτο στον φούρνο: 4+1 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στην κουζίνα

Μην το τοποθετείτε στον πάτο του φούρνου

Θεωρητικά, η επένδυση στο κάτω μέρος του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο είναι μια καλή ιδέα για τις ενοχλητικές σταγόνες και διαρροές. Στην πράξη, όμως δεν είναι. Και αυτό γιατί το αλουμινόχαρτο θα βλάψει τον φούρνο σας!

Μην το χρησιμοποιείτε για όξινα τρόφιμα

Τα όξινα τρόφιμα (όπως οι ντομάτες ή η σάλτσα ντομάτας και το ξύδι) μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το αλουμίνιο και, μετά από μερικές ημέρες, να διαβρώσουν το αλουμινόχαρτο. Αυτό σημαίνει πως μικρές ποσότητες αλουμινίου είναι πιθανό να μεταφερθούν επάνω στην τροφή, της οποίας η γεύση θα αλλοιωθεί. Για αυτά τα τρόφιμα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πλαστική μεμβράνη ή ακόμα και γυάλινα δοχεία.

Μην το πετάτε μετά από μία χρήση

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως εάν είναι αρκετά καθαρό και όχι πολύ τσαλακωμένο. (Μπορείτε ακόμη και να το πλύνετε στο χέρι ή να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων στην επάνω σχάρα.) Γιατί λοιπόν να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε; Επίσης, το αλουμινόχαρτο μπορεί σχεδόν πάντα να ανακυκλωθεί.

Έκοψε τα καρότα σε ροδέλες και τα έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Όταν τα έψησε στον φούρνο έπαθε σοκ με αυτό που γεύτηκε

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ;

Εμείς έχουμε την τέλεια λύση για εσάς -μία νόστιμη και θρεπτική λιχουδιά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο ανθυγιεινούς πειρασμούς που τείνουν να μας δελεάζουν.

Είναι γνωστό πως τα τηγανητά είναι όχι μόνο παχυντικά αλλά και επιβλαβή για τον οργανισμό μας, συνεπώς καλό είναι όσο μπορούμε να τα αποφεύγουμε. Αυτή η πανεύκολη συνταγή για ψητά τσιπς καρότου είναι η τέλεια εναλλακτική απέναντι σε ένα δελεαστικό μπολ με πατατάκια και δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο.

Αυτή η νόστιμη συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι για τσιπς καρότου είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνει, ενώ μπορείτε να την απολαύσετε συνοδεία του αγαπημένου σας ντιπ.

Υλικά

Χρησιμοποιείται κατά βούληση, αναλόγως την ποσότητα που επιθυμείτε.

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις φέτες καρότου με λάδι, σκόρδο σε σκόνη, μαϊντανό και αλάτι μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα καρότα.
  • Τοποθετήστε τις φέτες καρότου σε μία στρώση στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να μην γεμίσει υπερβολικά το φύλλο.
  • Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και μετά τα βγάζετε από τον φούρνο.

Αυτό είναι! Συνιστώ να τα σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά και τραγανά. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ένα ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού.

Έκοψε τα καρότα σε ροδέλες και τα έβαλε πάνω σε αλουμινόχαρτο - Όταν τα έψησε στον φούρνο έπαθε σοκ με αυτό που γεύτηκε

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share