Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ευφυές τρικ για το ψυγείο - Ο πανέξυπνος τρόπος για να μη δείτε ποτέ ξανά μούχλα στη φέτα

Τώρα ξέρετε!

25 Φεβρουαρίου 2023 16:50
Ευφυές τρικ για το ψυγείο - Ο πανέξυπνος τρόπος για να μη δείτε ποτέ ξανά μούχλα στη φέτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει ακάλυπτη τη φέτα στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια από τη μούχλα; Αυτό πλέον δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσεις την παρακάτω απλή συμβουλή. Παράλληλα, δείτε εδώ το παλιό κόλπο της γιαγιάς, για να διατηρείται φρέσκια την φέτα, ακόμη και για μήνες

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας

Βάλε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Πρόσθεσε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείσε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι!

Μούχλα στη φέτα

Φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα - Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά

Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Ενώ, δείτε εδώ τι παθαίνει η καρδιά αν τρώτε τυρί φέτα κάθε μέρα.

Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

Υλικά:

  • 1 λίτρο νερό
  • 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι

Εκτέλεση:

Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share