Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Μοναδικό γευστικό θαύμα

25 Φεβρουαρίου 2023 13:28
Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες. Με την ευκαιρία, δείτε το υλικό που απογειώνει την μαρινάδα του κρέατος.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν... λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να "σχοινιάζει". Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το πορτοκάλι! Αν αλείψεις το κρέας σου με φέτες πορτοκαλιού ή αν το βουτήξεις σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήσεις να "μαριναριστεί" λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.

Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Ξεχάσατε να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη; Απίστευτο Tip για να το ξεπαγώσετε σε 10 λεπτά

Ξέχάσατε να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη; Μπορεί να μη γίνεται να γυρίσετε το χρόνο πίσω, μπορείτε όμως να το συρρικνώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να ξεπαγώσει.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Οι σεφ απεφάνθησαν: Αυτό είναι το υπέρτατο κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας γρήγορα και αποτελεσματικά

Θυμάστε την τελευταία φορά που φύγατε από το σπίτι χωρίς να βγάλετε το κρέας ή το κοτόπουλο να ξεπαγώσει; Φυσικά και το θυμάστε γιατί -στην καλύτερη- δεν είχατε φαγητό για να φάτε εσείς ή -στην χειρότερη- δεν είχατε φαγητό για να μαγειρέψετε για την οικογένεια σας.

Συμβαίνουν αυτά, άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν. Οι κλισέ φράσεις συνεχώς λέγονται, σπάνια βοηθούν. Το θέμα είναι στην πράξη τι θα κάνετε την ώρα που βρίσκεστε στην κουζίνα χωρίς πρώτη ύλη, αλλά με πεινασμένο στομάχι.

Με αυτό το κόλπο μπορείτε να το ξεπαγώσετε εύκολα μέσα σε 10-15 λεπτά και να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

Να πως θα το κάνετε

Ξεχάσατε να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη; Απίστευτο Tip για να το ξεπαγώσετε σε 10 λεπτά

Για αρχή ζεστάνετε νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το μέχρι να δημιουργηθούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήστε το κρέας μέσα σε polybag σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και βάλτε το μέσα στο νερό, κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας και έχοντας τη φωτιά σε πολύ χαμηλή στάθμη.

Ιδανικά, τα κομμάτια πρέπει να είναι μικρά ώστε να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, αφού αποσύρετε το νερό από τη φωτιά και βγάλετε το κρέας από το ζεστό νερό, μπορείτε να το μαγειρέψτε κανονικά.

Αυτό το τιπ μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο κοτόπουλο το οποίο μάλιστα χρειάζεται μόλις 10 λεπτά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share