Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2024

Σφουγγάρισμα στο άψε σβήσε: Το «δαιμόνιο» κόλπο για στεγνό πάτωμα στη στιγμή

Δώστε βάση!

24 Φεβρουαρίου 2023 16:14
Σφουγγάρισμα στο άψε σβήσε: Το «δαιμόνιο» κόλπο για στεγνό πάτωμα στη στιγμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είσαι κουρασμένη. Έχεις τελειώσει τη δουλειά και επιστρέφεις σπίτι. Μπαίνεις, κλείνεις την πόρτα πίσω σου και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι το κρεβάτι με τα αφράτα του μαξιλάρια. Αλλά, όχι. Η μοίρα έχει άλλα σχέδια.

Ώρα για σφουγγάρισμα

Ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σφουγγαρίσεις. Δε γίνεται να το αναβάλλεις άλλο. Άσε που και την επόμενη μέρα θα έχεις δουλειές, οπότε δε θα είναι ποτέ η ιδανική ημέρα από άποψη χρόνου. Με βαριά καρδιά, σηκώνεσαι, πηγαίνεις δειλά-δειλά να πάρεις τα σύνεργα aka τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά. Γεμίζεις με νερό και αρχίσεις τον αγώνα σου.

Όλα καλά -μάλλον- μέχρι εδώ, ώσπου, μετά το τέλος των λοιπών, πρέπει να περιμένεις για αρκετή ώρα να στεγνώσει το πάτωμα. Ναι, έχεις δίκιο, αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά αν είναι βράδυ που δε θες να κοιμηθείς με την υγρασία.

Το κόλπο για γρήγορο στέγνωμα

Κι όμως, υπάρχει ένα κόλπο για να στεγνώνει πιο γρήγορα το πάτωμα όταν το σφουγγαρίζεις. Είναι πολύ απλό, ανέξοδο και πανεύκολο στην ενσωμάτωσή του στο πρόγραμμά σου. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα χάσετε κιλά, κάνοντας μόνο δουλειές σπιτιού.

And the winner is… Το ζεστό νερό.

Το ζεστό νερό εξατμίζεται πιο εύκολα, άρα όταν χρησιμοποιείς αυτό για να σφουγγαρίσεις το πάτωμα και το τελευταίο θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει.

Τόσο απλά!

Σφουγγάρισμα στο άψε σβήσε: Το «δαιμόνιο» κόλπο για στεγνό πάτωμα στη στιγμή

Καμένα λίπη στο φούρνο: Τα 2 υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά και τα «εξολοθρεύουν»

Αν το φαγητό άφησε τα σημάδια του στο φούρνο σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να τα ξεφορτωθείτε! Κι όμως τα καμένα λίπη που σας ταλαιπωρούν μπορούν να «εξολοθρευτούν» με δύο υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Λατρεύετε το κοτόπουλο και τις πατάτες στο φούρνο ή ακόμα περισσότερο κάθε είδος σουφλέ και πίτας. Τι συμβαίνει όμως όταν τρέξουν τα λάδια του πρώτου ή το μείγμα του δεύτερου πέσει από το ταψί στο φούρνο σας;

Για να σας βοηθήσουμε, η σωστή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δεν είναι ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτό, βέβαια, αν δράσετε εύκολα και γρήγορα και σας εγγυόμαστε ότι θα δείτε το φούρνο σας να αστράφτει και πάλι. Πώς; Μα φυσικά ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Κατ’αρχάς, αφού κρυώσει λίγο ο φούρνος, κατεβάστε την ασφάλεια της κουζίνας σας. Όσο είναι ακόμα σχετικά ζεστός, αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο όσα περισσότερα υπολείμματα φαγητού μπορείτε. Στη συνέχεια, ψεκάστε την επιφάνειά του με λίγη αμμωνία. Έπειτα, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Αφήστε το μείγμα να αφρίσει και να δράσει για 2-3 λεπτά προτού τρίψετε καλά το φούρνο με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Τέλος, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή ώστε να στεγνώσει καλά... και καθαρίσατε!

Αν δεν έχετε αμμωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μαγειρική σόδα και νερό. Η μόνη διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο καθαρισμός θα διαρκέσει λίγο παραπάνω. Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στον φούρνο σας. Αφήστε τη να δράσει για 12-24 ώρες και μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα καθαρίστε τη με ένα σφουγγάρι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share