Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

«Ατσίδα» η γιαγιά: Απίστευτο κολπάκι με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Ακούστε την προσεκτικά

23 Φεβρουαρίου 2023 13:01
«Ατσίδα» η γιαγιά: Απίστευτο κολπάκι με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι γιαγιάδες ήξεραν καλά από καθαριότητα και μάλιστα μη έχοντας πολλά καθαριστικά, παρά μόνο τα υλικά της κουζίνας τους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βουλωμένη μπανιέρα; 4 τρόποι για να την ξεβουλώσετε μόνοι σας

Μια μυστική συνταγή με τρία μόνο υλικά, θα σε βοηθήσει να απαλλαχθείς από τα άλατα στο μπάνιο και θα δεις πως θα «γυαλίσουν» κατευθείαν τα πλακάκια.

Για το οικολογικό καθαριστικό που σε βοηθήσει να καθαρίσεις τα πλακάκια και την μπανιέρα, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

“Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι” – Το κόλπο για τον καθαρισμό μπανιέρας

«Ατσίδα» η γιαγιά: Απίστευτο κολπάκι με μαγειρική σόδα για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα

Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας. Στη συνέχεια βάλτε λίγη από την ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά.

Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Κίνδυνος στην τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να την καλύπτουμε με χαρτί υγείας

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ένα στρώμα χαρτιού υγείας και να καλύπτουμε το καπάκι της λεκάνης στις δημόσιες τουαλέτες, πιστεύοντας πως έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με τα μικρόβια που καραδοκούν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα εκπλαγείτε: Αυτά είναι τα πέντε πιο περίεργα πράγματα που πετάνε οι άνθρωποι στις τουαλέτες τους (Video)

Μόνο που φαίνεται πως τελικά διατρέχουμε περισσότερους κινδύνους να πάθουμε αυτό που φοβόμαστε! Αυτό εξηγεί ο Αμερικανός καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας Philip Tierno, πως γενικά το κάθισμα της τουαλέτας είναι καθαρότερο από τους περισσότερους νεροχύτες κουζίνας. Κι αυτό γιατί τα καπάκια είναι ειδικά σχεδιασμένα να απωθούν τα βακτήρια, ενώ το χαρτί υγείας όχι.

Η τραχιά επιφάνεια του ρολού υγείας, λέει, σε συνδυασμό με την απορροφητικότητά του το κάνουν ιδανικό για αποικίες μικροβίων. Την ίδια ώρα, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, βακτήρια ακαθαρσιών απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Και το χαρτί υγείας που είναι δίπλα στη λεκάνη είναι ένα από τα σημεία που δέχονται τους μικροβιακούς αυτούς «ψεκασμούς», καταλήγοντας σε ένα χαρτί πιο βρόμικο ουσιαστικά από το καπάκι της λεκάνης.

Κίνδυνος στην τουαλέτα: Γιατί δεν πρέπει να την καλύπτουμε με χαρτί υγείας

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να πλένουμε τα χέρια μας, μας λέει ο δρ Tierno: «Όσο μολυσμένα κι αν είναι τα χέρια σου, αν τα πλύνεις καλά για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι, τότε θα είσαι εντάξει». Τι άλλο είναι εξόχως βρόμικο στην τουαλέτα και δεν πάει το μυαλό μας; Μα το πόμολο της πόρτας!

Που πιάνουμε με τα χέρια καθαρά και μεταφέρουμε μικρόβια παντού. Και τι κάνουμε τελικά με τη βρόμικη τουαλέτα που αναγκαζόμαστε να βάζουμε χαρτί για να τη χρησιμοποιήσουμε; «Αν πας κάπου και μοιάζει πραγματικά βρόμικη, τότε μην τη χρησιμοποιείς»

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share