Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κουτσουλιές

Οριστική λύση

23 Φεβρουαρίου 2023 12:39
Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κουτσουλιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επισκέπτονται τα περιστέρια το μπαλκόνι σας και αφήνουν κουτσουλιές; Βρήκαμε το κόλπο που θα διώξει τα περιστέρια, χρησιμοποιώντας απλά λίγο αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για αυγά στον φούρνο.

Πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε με κουτσουλιές από περιστέρια στο μπαλκόνι μας. Τα συμπαθέστατα αυτά πτηνά, θεωρούν πως όλος ο κόσμος μας είναι μία μεγάλη τουαλέτα και αφού δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε γνώμη, τουλάχιστον ας βρούμε έναν τρόπο να μην πλησιάζει τα δικά μας μπαλκόνια.

Συνήθως κρεμάμε cd, που δεν χρειαζόμαστε πια, αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε πολλά σπίτια στο να μην έχουν πλέον cd για να κρεμάσουν; Τί κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση; Λοιπόν, θα χρειαστείς μόνο λίγο…αλουμινόχαρτο.

Πως να απομακρύνουμε με αλουμινόχαρτο τα περιστέρια από το μπαλκόνι μας

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά κόβουμε σε μικρές λωρίδες ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στερεώνουμε γύρω από τις λωρίδες από μία χοντρή πετονιά. Στολίζουμε με αυτές τις γιρλάντες το φύλλωμα από τις γλάστρες, τις τέντες του μπαλκονιού και αλλού.

Μπορούμε να τα βάλουμε ακόμη και στα κάγκελα. Το θρόισμα του αλουμινόχαρτου καθώς και η λάμψη του θα εμποδίσουν τα περιστέρια να πλησιάσουν το μπαλκόνι σας. Φυσικά αυτό το κόλπο απομακρύνει κάθε πτηνό και όχι μόνο τα περιστέρια.

Περιστέρια στο μπαλκόνι: Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να απαλλαγείτε οριστικά από τις κουτσουλιές

Super θέρμανση στο καλοριφέρ: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το λάθος το κάνουν πολλοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ.

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Super θέρμανση στο καλοριφέρ: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share