Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Απόκρυφα» κόλπα των ειδικών: Πώς να καθαρίσετε τη μούχλα από το πλυντήριο με μόνο 2 υλικά

Λαμπίκο στη στιγμή!

22 Φεβρουαρίου 2023 15:01
«Απόκρυφα» κόλπα των ειδικών: Πώς να καθαρίσετε τη μούχλα από το πλυντήριο με μόνο 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται πια να χαλάτε χρήματα σε ακριβά καθαριστικά του εμπορίου που εμπεριέχουν πολλά χημικά. Ακόμα και οι ειδικοί χρησιμοποιούν υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι για τον καθαρισμό.

Μούχλα, είναι δύσκολο να καθαριστεί και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία όπως είναι το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων. Οι πλύσεις με κρύο νερό ή γενικά πλύση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η βασική αιτία που συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού. Παράλληλα, αυτό θα συμβεί αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο - Μπορεί να...

Το μυστικό των ειδικών για να καθαριστεί η μούχλα από το συρτάρι του πλυντηρίου

Το πλυντήριο μπορεί να γίνει και πάλι σαν καινούργιο με το ξύδι. Το ξύδι θα απολυμάνει το συρτάρι του πλυντηρίου και τις θήκες του, όπως επίσης λόγω της οξύτητάς του, θα σκοτώσει τους μύκητες, άρα και τη μούχλα.

  • Γεμίστε μια λεκάνη μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, τόσο ώστε να αντέχει το χέρι σας.
  • Συμπληρώστε με μισό λίτρο λευκό ξύδι. Είναι αρκετά φθηνό και δε χρειάζεται κάποια ακριβή μάρκα.
  • Αφαιρέστε το συρταράκι και τοποθετήστε το στη λεκάνη για περίπου 15λεπτά για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι λεκέδες.
  • Αφαιρέστε το συρτάρι από το νερό και τρίψτε τις δύσκολες σε πρόσβαση επιφάνειες με μια παλιά οδοντόβουρτα. Τις γωνίες με λεκέδες καθαρίστε τις με μια οδοντογλυφίδα.
  • Σκουπίζουμε μετά από κάθε πλύσιμο με στεγνή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Λιγότερη υγρασία – λιγότερη μούχλα.

Πως θα αποφύγουμε ανάπτυξη μούχλας και υπολειμμάτων απορρυπαντικού

Πλυντήριο ρούχων

Η πρόληψη είναι το παν. Εάν το συρτάρι είναι βρώμικο, οι βρωμιές και η μούχλα θα πάνε στον κάδο του πλυντηρίου, επομένως και σε όλα τα ρούχα μας. Τι να κάνουμε γι’ αυτό;

  • Εάν έχουμε να βάλουμε δύο πλυντήρια, τότε πρώτα βάζουμε τα χρωματιστά που θέλουν χαμηλή θερμοκρασία. Δεύτερο πλυντήριο, αυτό με τα λευκά. Αυτό γίνεται ώστε το δεύτερο πλύσιμο που είναι σε υψηλή θερμοκρασία, θα καθαρίσει καλύτερα το συρτάρι, λιώνοντας αποτελεσματικά τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού.
  • Σκουπίζουμε μετά από κάθε πλύσιμο το συρτάρι απορρυπαντικού.
  • Αφήνουμε το συρτάρι αλλά και την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτά ώστε να στεγνώνει φυσικά τυχόν υγρασία στο εσωτερικό και των δύο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share