Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φυσικό γυάλισμα στο παρκέ: Κάντε το ξύλινο πάτωμα να λάμπει με ελαιόλαδο, λεμόνι και 2 ακόμα υλικά

Θαυματουργή λύση!

21 Φεβρουαρίου 2023 08:35
Φυσικό γυάλισμα στο παρκέ: Κάντε το ξύλινο πάτωμα να λάμπει με ελαιόλαδο, λεμόνι και 2 ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διαδικασία για να καθαρίσετε τα ξύλινα πατώματα δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και από τη στιγμή που θα τη συνηθίσετε θα σας φαίνεται παιχνιδάκι. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα για να μην προκαλέσετε ζημά στο ξύλο σας. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για επαγγελματικό σφουγγάρισμα.

Ξεκινήστε με σκούπισμα Το πρώτο βήμα στην καθαριότητα των ξύλινων πατωμάτων είναι το σκούπισμα. Σκουπίστε κανονικά με την ηλεκτρική σας σκούπα το πάτωμά σας για να απαλλαγείτε από σκόνες και βρωμιές.

  • Γυαλίστε με την ειδική σκούπα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές σκούπες για ξύλινες επιφάνειες στις οποίες προσαρμόζονται ειδικά απορρυπαντικά που κάνουν το ξύλο αλλά και τα πλακάκια να γυαλίζουν. Μην χρησιμοποιήσετε κανονική σφουγγαρίστρα με νερό γιατί το νερό είναι εχθρός του ξύλου. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό απορρυπαντικό για ξύλινες επιφάνειες και να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα για να το εφαρμόσετε στα πατώματά σας.

  • Φτιάξτε μόνοι σας γυαλιστικό

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα απλό γυαλιστικό για τα ξύλινα πατώματα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. λευκό ξύδι, 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 5 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα στεγνό πανάκι και περάστε με αυτό τα ξύλινα πατώματα.

Φυσικό γυάλισμα στο παρκέ: Κάντε το ξύλινο πάτωμα να λάμπει με ελαιόλαδο, λεμόνι και 2 ακόμα υλικά

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου: Το μυστικό για να πετύχετε το τέλειο ψήσιμο στα κάρβουνα

Και ποιος δεν θα ήθελε να ψήνει σαν τους τηλεοπτικούς σεφ ή τον μέγα ψήστη που σε κάθε παρέα φαίνεται να υπάρχει; Για να γίνει αυτό, χρειάζεται εμπειρία και γνώση. Κι ενώ την εμπειρία την αποκτάς μόνο πάνω από τη θράκα, για τη γνώση υπάρχουν ένα σωρό βοηθήματα. Η σοφία του ψήστη δηλαδή. Αυτά μας λέει ο πολυβραβευμένος σεφ και συγγραφέας μπεστ σέλερ τσελεμεντέδων, Steven Raichlen, που έχει βαλθεί να μάθει τον κόσμο να ψήνει σωστά. Με την ευκαιρία, δείτε το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο.

Ο στόχος του είναι να αποκτήσει ακόμα και ο αρχάριος όχι μόνο τα μυστικά του επαγγελματία, αλλά και την αυτοπεποίθησή του. Ο Raichlen έχει μαγικές συνταγές για τα πάντα, αρέσκεται ωστόσο πολύ στο κοτόπουλο. Το «υποτιμημένο κοτόπουλο», όπως μας λέει, καθώς το μπάρμπεκιου μοιάζει προνομιακός χώρος για τα κόκκινα κρέατα.

Στο ογκώδες βιβλίο του «Barbecue Bible», ο Raichlen μοιράζεται με τον κόσμο τα μυστικά για ψητό κοτόπουλο στα κάρβουνα. Ξεκινά με την επιλογή του κρέατος. «Όταν αγοράζετε κοτόπουλο, επιλέξτε το σκούρο κρέας, τα μπούτια και τις φτερούγες», μας λέει, «καθώς αυτά τα κομμάτια έχουν περισσότερη γεύση από το στήθος, αλλά και παραμένουν πιο υγρά όταν εκτίθενται στην υψηλή θερμοκρασία της ψησταριάς».

Ο Raichlen μας λέει ότι μπορούμε να τα βράσουμε για λίγο πριν τα ρίξουμε στη σχάρα, δεν το θεωρεί ωστόσο απαραίτητο. Αυτό που κρίνει επιβεβλημένο είναι να ψήνεται το κοτόπουλο σε μη άμεση επαφή με τη θερμότητα (στη μία πλευρά της σχάρας τα μπούτια και στην άλλη τα κάρβουνα δηλαδή). Μερικές στιγμές πριν φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος, τα μεταφέρουμε για το φινίρισμα σε άμεση επαφή με τα κάρβουνα (πάνω από τη θράκα δηλαδή), ώστε να ξεροψηθεί η πέτσα ή να καραμελώσει η σος. Για τραγανή πέτσα, σημειώνει, ψήστε σε υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον 180 βαθμών Κελσίου…

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share