Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super θέρμανση στο καλοριφέρ: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

Θα σας λύσει τα χέρια!

20 Φεβρουαρίου 2023 16:48
Super θέρμανση στο καλοριφέρ: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καλοριφέρ είναι, δεν χρειάζεται καθάρισμα». Αυτό το λάθος το κάνουν πολλοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχολαστική καθαριότητα των σωμάτων θέρμανσης επηρεάζει ακόμα και τη σωστή λειτουργία τους. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ.

Η θερμότητα που διαχέεται στον χώρο μπορεί να απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές στον χώρο.

Δείτε πως μπορείτε να τα καθαρίσετε:

α) Η ιδανική ώρα για να καθαρίσετε τα καλοριφέρ σας είναι πριν ανάψουν. Αν έχουν ήδη ανάψει εξασφαλίστε πως είναι κλειστά και τελείως κρύα.

β) Καθαρίστε την επιφάνεια. Απομακρύνετε την πολλή σκόνη με ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια περάστε όλη την επιφάνεια με ένα νωπό σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει πριν προχωρήσετε.

γ) Αν υπάρχει κάλυμμα ξεβιδώστε το και βγάλτε το. Χρησιμοποιήστε αέρα υπό πίεση (όπως αυτόν που προορίζεται για το καθάρισμα του πληκτρολογίου) για να απομακρύνετε την σκόνη. Αν το καλοριφέρ δεν έχει κάλυμμα, χρησιμοποιήστε τον αέρα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία και τα σημεία των σωληνώσεων.

Κόλπο για να ζεσταίνει το καλοριφέρ σας διπλά

Super θέρμανση στο καλοριφέρ: Το «δαιμόνιο» κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να βελτιώσετε την απόδοσή του

Μήπως το καλοριφέρ σου δεν ζεσταίνει αρκετά το σπίτι; Με αυτό το κολπάκι θα έχετε ζέστη μέσα στο σπίτι σας και θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα

Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον τοίχο πίσω του. Το αλουμινόχαρτο θα στείλει τη ζέστη μέσα στο δωμάτιο και δεν θα αφήσει να την απορροφήσει ο τοίχος.

Βρωμιά στο καλοριφέρ: Το θαυματουργό κόλπο με το σφουγγάρι που θα σας σώσει από ένα σύνηθες πρόβλημα

Τα σώματα θέρμανσης όπως τα καλοριφέρ είναι λογικό πολλές φορές λόγω των υδρατμών και της ζέστης να πιάνουν υγρασία και επομένως αρκετή βρωμιά. Χρειάζονται πολύ καλό καθαρισμό και σωστή συντήρηση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κρύο, καιρός για... καλοριφέρ! Το μυστικό κόλπο των ειδικών για να μην χάνεται η ζέστη

Πολλές νοικοκυρές που διαθέτουν καλοριφέρ στο σπίτι, αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα καθαρίσουν ευκολότερα. Αυτό, διότι δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά στο σπίτι. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τους τρόπους καθαριότητας.

Πανί και σφουγγάρι: Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να να καθαρίσεις το εξωτερικό κομμάτι των καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσεις πανί και σφουγγάρι. Αρχικά με ένα καθαρό και απαλό πανί προσπάθησε να αφαιρέσεις την περισσότερη σκόνη. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα νωπό σφουγγάρι και πέρασε με αυτό όλη την επιφάνεια. Αυτό ήταν! Το καλοριφέρ σου εξωτερικά λάμπει! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική συνδυαστικά με τις άλλες για να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Περισσότερες συμβουλές για αποτελεσματικό καθαρισμό καλοριφέρ

Για το εσωτερικό του καλοριφέρ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Για να καθαρίσεις το εσωτερικό ενός καλορφιφέρ αρκεί να ξεκουμπώσεις το καπάκι του. Αν το καλοριφέρ σου δεν έχει έχει καπάκι, ή είναι παλιου τύπου (φέτες), η διαδικασία είναι πιο εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι συγκεκριμένο.

Αέρας με πίεση: Η τεχνική του αέρα με πίεση είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Μπορείς να προμηθευτείς spray αέρα και να ψεκάσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σου, σε όλα του τα σημεία. Ο αέρας θα διώξει την σκόνη από τα σημεία που συσσωρεύεται και θα σου χαρίσει ξανά την αρχική του λάμψη. Με αυτό τον τρόπο, θα γλιτώσεις κόπο και χρόνο, ενώ παράλληλα αποτελεί μια οικονομική λύση.

Ηλεκτρική Σκούπα: Άλλη μια χρήση της ηλεκτρικής σκούπας που μπορεί να φανεί σωτήρια είναι αυτή του καθαρισμού των καλοριφέρ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πανω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ. Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα μπορεί να εισχωρήσει, όμως θα έχεις καταφέρει να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτεις την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

Βούρτσα καλοριφέρ: Μια πολύ καλή λύση που μπορεί να σε γλιτώσει από περιττό κόπο είναι η βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά είδη που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για καθαρισμό καλοριφέρ. Απλή βούρτσα καθαρισμού, περιστρεφόμενη βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ κλπ. Η χρήση του είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη για καλοριφέρ με καπάκια. Απλά αφαιρείς το καπάκι και πιέζεις την βούρτσα καθαρισμού προς το εσωτερικό του καλοριφέρ.

Βρωμιά στο καλοριφέρ: Το θαυματουργό κόλπο με το σφουγγάρι που θα σας σώσει από ένα σύνηθες πρόβλημα

Οι υπόλοιποι τρόποι για να καθαρίσεις καλοριφέρ

Χάρακας και πανί: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Ατμοκαθαριστής: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Επιπλέον, κόλπα:

1. Σου προτείνουμε να καθαρίζεις το καλοριφέρ πριν το ανάψεις για χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις πως η σκόνη του καλοκαιριού έχει εξαφανιστεί και έτσι το σύστημα της θέρμανσής σου θα δουλεύει πιο αποδοτικά.

2. Μπορείς να καθαρίζεις πιο συχνά τα καλοριφέρ με κάποιον από τους τρόπους που σου μάθαμε. Έτσι, θα αντιμετωπίζεις λιγότερη σκόνη κατά το καθάρισμα και κατά συνέπεια η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη και απλή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share