Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καθαριστική «μαγεία» από τον Σπύρο Σούλη: Κάντε το χαλί να αστράψει με 1 υλικό που όλοι έχετε στο ψυγείο!

Παρελθόν ο λεκές με τον πιο απλό τρόπο

20 Φεβρουαρίου 2023 11:31
Καθαριστική «μαγεία» από τον Σπύρο Σούλη: Κάντε το χαλί να αστράψει με 1 υλικό που όλοι έχετε στο ψυγείο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότερες νοικοκυρές νιώθουν συνήθως πανικό όταν παθαίνει κάτι το χαλί τους ή όταν δημιουργείται πάνω του λεκές που -θεωρητικά- αφαιρείται δύσκολα. Τώρα που ετοιμάζεστε να φυλάξετε τα χαλιά σας δείτε πώς θα τα φρεσκάρετε εύκολα και γρήγορα!

Σας έχουμε 2 απίστευτους τρόπους για να σώσετε το χαλί σας από δύσκολες καταστάσεις χρησιμοποιώντας απλά... ένα παγάκι! Παράλληλα, μήπως το σπίτι σας δεν φαίνεται ποτέ καθαρό; 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με τον Σπύρο Σούλη

Λεκές στο χαλί από κερί Σας έπεσε κερί πάνω στο χαλί; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί με ένα παγάκι το πρόβλημά σας θα λυθεί εύκολα και γρήγορα. Χρησιμοποιήστε το παγάκι για να παγώσετε τον λεκέ και να σταθεροποιηθεί το κερί. Στη συνέχεια βγάλτε το κερί προσεκτικά με ένα κουτάλι.

Παγάκια

Τα υπολείμματα του κεριού θα φύγουν σιδερώνοντας την επιφάνεια πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τέλος, ρίξτε μια μικρή ποσότητα υγρού για στεγνό καθάρισμα ρούχων και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα. Αμέσως μετά τρίψτε τον λεκέ με μια βούρτσα. Το χαλί σας θα είναι και πάλι σαν καινούριο.

Extra Tip Χρησιμοποιήστε το παρακάνω κόλπο για να αφαιρέσετε από το χαλί σας υπολείμματα από τσίχλα και κόλλα.

Βαθούλωμα στο χαλί σας από βαριά έπιπλα Σε όλους μας έχει τύχει να σηκώσουμε ένα βαρύ έπιπλο από το χαλί μας και να διαπιστώσουμε ένα βαθούλωμα κάτω από το ποδαράκι του επίπλου. Πολλές φορές μάλιστα, το βαθούλωμα αυτό δεν φεύγει με τίποτα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να επαναφέρετε το χαλί σας στην αρχική του κατάσταση είναι μερικά παγάκια και μια ηλεκτρική σκούπα.

Ξεκινήστε βάζοντας το παγάκι πάνω στο βαθούλωμα και περιμένετε. Μόλις λιώσει περάστε το σημείο με την ηλεκτρική σκούπα μέχρι να στεγνώσει. Το χαλί σας θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση λόγω του ότι το νερό θα κάνει τις ίνες του να φουντώσουν και πάλι ενώ το συνεχές πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα κάνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.

Παγάκι στο χαλί

Extra Tip Μια επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά. Είναι πρακτικό (το χαλί θα στεγνώσει πιο γρήγορα) και θα σας φέρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τη σκούπα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share