Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Τέλος» σε βρομιές, μούχλα και άλατα: Αυτά είναι τα 2 φθηνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απολυμαίνουν το πλυντήριο ρούχων

Σωτήρια λύση!

17 Φεβρουαρίου 2023 07:56
«Τέλος» σε βρομιές, μούχλα και άλατα: Αυτά είναι τα 2 φθηνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα και απολυμαίνουν το πλυντήριο ρούχων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με 2 φθηνά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας μπορούμε να απολυμάνουμε το πλυντήριο ρούχων και να δώσουμε «τέλος» στις βρομιές και τη μούχλα.

Παράλληλα, για να ξέρετε πως να καθαρίζετε το πλυντήριό σας, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε και τα 5 λάθη που το καταστρέφουν.

Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το λευκό ξύδι μπορούν να αγοραστούν πολύ οικονομικά και μπορούν να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας.

Χάρη στα υψηλά επίπεδα οξικού οξέος, το λευκό ξύδι μετατρέπεται σε ένα ισχυρό καθαριστικό που σκοτώνει τα μικρόβια, ξεφορτώνεται τις οσμές, ξεπλένει τη βρομιά και αφαιρεί τα άλατα.

Επίσης, η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και διαλύει οργανικές ενώσεις όπως η βρομιά και το λίπος χωρίς κατά τον καθαρισμό να αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες.

Συνεπώς, για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού τοποθετήστε λευκό ξύδι και σόδα. Ανακαινίστε καλά και το υγρό σας είναι έτοιμο.

άλατα στο πλυντήριο ρούχων

Στη συνέχεια θα χρειαστείτε ένα μαλακό πανί με μικροϊνες και μια οδοντόβουρτσα. Ψεκάζοντας το τύμπανο του πλυντηρίου με το υγρό και τρίβοντας το με μια οδοντόβουρτσα και ένα πανί θα αφαιρέσετε τα άλατα, τα υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων.

Αν τα άλατα είναι πολλά ρίξτε δυο φλιτζάνια τσαγιού στη θήκη του απορρυπαντικού και κάντε μια πλύση με ζεστό νερό χωρίς ρούχα και σαπούνι.

Στη συνέχεια, σκουπίστε γύρω από το εσωτερικό του τυμπάνου σας χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.

Επίσης, για να καθαρίσετε τα άλατα, τη βρομιά καθώς και τα υπολείμματα σαπουνιού από το φίλτρο χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί το οποίο θα έχετε προηγουμένος βουτήξει σε λευκό ξύδι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδαςexpress.co.uk.

Μάζεψε το πουλόβερ στο πλυντήριο; Το πανέξυπνο κόλπο με τις καρφίτσες για να το επαναφέρετε εύκολα και δραστικά

Έχει συμβεί σε όλους μας: αποφασίσαμε να πλύνουμε το αγαπημένο μας πουλόβερ στο πλυντήριο, το απλώνουμε και μόλις στεγνώσει συνειδητοποιούμε ότι έχει μείνει… μισό και φτάνει μετά βίας μέχρι τον αφαλό. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί δεν πρέπει να πλένετε ποτέ πετσέτες με ρούχα.

Καταρχάς εξετάστε αν οι ίνες του μάλλινου, του μοχέρ ή του κασμιρένιου ρούχου σας έχουν καταστραφεί τελείως. Αν οι ίνες έχουν καταστραφεί τότε δεν θα μπορέσετε να τις επαναφέρετε. Για να το καταλάβετε παρατηρήστε τις ίνες του (συνήθως φαίνονται) και δείτε αν έχει παραμείνει κάποια ελαστικότητα. Οι ίνες που έχουν καταστραφεί δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα και είναι σαν τσόχα.

Όταν, λοιπόν, καταλήξετε πως υπάρχει περιθώριο… επαναφοράς, τότε συγκεντρώστε τα παρακάτω υλικά:

  • Έναν πίνακα από φελλό ή ένα χαρτόνι μακέτας στο μέγεθος του ρούχου σας
  • Μαλακτικό ρούχων, baby shampoo ή μαλακτική κρέμα μαλλιών
  • Μια λευκή χνουδωτή πετσέτα
  • Καρφίτσες
  • Μια μεγάλη λεκάνη

Μάζεψε το πουλόβερ στο πλυντήριο; Το πανέξυπνο κόλπο με τις καρφίτσες για να το επαναφέρετε εύκολα και δραστικά

Βήματα

  • Γεμίστε την λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μαλακτικό ρούχων (ή baby shampoo ή κρέμα μαλλιών). Αυτό θα μαλακώσει τις ίνες του ρούχου και θα τις προετοιμάσει να «ανοίξουν». Αφήστε το πουλόβερ σας τουλάχιστον 20 λεπτά και μέχρι 2 ώρες.
  • Ρίξτε το νερό αλλά μην ξεπλύνετε το πουλόβερ. Απλώς πιέστε το ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά αλλά μην το στύψετε.
  • Βάλτε το πουλόβερ ανοιχτό πάνω στην πετσέτα και δημιουργήστε ένα ρολό (με την πετσέτα και το πουλόβερ μαζί) για να απομακρύνετε ακόμα περισσότερη υγρασία.
  • Βάλτε το πουλόβερ σας πάνω στον πίνακα από φελλό (ή στο χαρτόνι μακέτας) και τεντώστε το απαλά όσο περισσότερο μπορείτε. Καρφιτσώστε το εκεί. Προσέξτε να μην σκιστούν οι ραφές και να μην το καρφιτσώσετε πολύ σφιχτά ή σε λάθος θέση.
  • Επιστρέψτε μετά από μία ώρα, «ανοίξτε» το ακόμα λίγο και ξανακαρφιτσώστε το. Επαναλάβετε μέχρι να μην τεντώνεται άλλο.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί στις φυσικές ίνες, όπως το μαλλί, το κασμίρ και το βαμβάκι και να σας χαρίσει πίσω το αγαπημένο σας πουλόβερ!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share