Τσικνοπέμπτη: Η ιδανική μαρινάδα με μέλι, μουστάρδα και μέλι για ζουμερές και νόστιμες μπριζόλες
Θα πάθετε την πλάκα σας!

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι εσύ ετοιμάζεις το πιο πλούσιο τραπέζι με ζουμερά και λαχταριστά κρέατα που θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου. Αυτό που λείπει είναι μία μαρινάδα που θα απογειώσει τη γεύση του κρέατος και θα σε στείλει... αδιάβαστο! Η συγκεκριμένη μαρινάδα, θα πάει τις μπριζόλες σου σε άλλο level.
Μία υπέροχη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες, βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο. Πρόκειται για μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, οι οποίες γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές.
Τρομερό κολπάκι: "Ζαχάρωσε" το μέλι; Το κόλπο για να το ξανακάνετε λείο
Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινό
- Λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1κ/σ μέλι
- Λίγη μουστάρδα
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- μπούκοβο
Πως να ετοιμάσεις την μαρινάδα για τις ιδανικές μπριζόλες
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.
Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.
Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.
Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.
Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!
Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.
Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!