Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκουριά «τέλος» σε νιπτήρα και μπανιέρα: Το κόλπο των ειδικών με 2 φυσικά υλικά

Τα έχετε στην κουζίνα σας!

14 Φεβρουαρίου 2023 20:52
Σκουριά «τέλος» σε νιπτήρα και μπανιέρα: Το κόλπο των ειδικών με 2 φυσικά υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτα κόλπα με τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκουριά από της επιφάνειες του σπιτιού σας με πάρα πολύ εύκολο τρόπο και πιο συγκεκριμένα από το νιπτήρα και τη μπανιέρα; Ποιο είναι το τρικ των ειδικών με τα 2 φυσικά υλικά;

Η σκουριά δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα στο σπίτι μας. Ωστόσο, μπορεί να προκύψει χωρίς να το καταλάβουμε, ειδικά στο χώρο του μπάνιου λόγω της υγρασίας.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας. Με την ευκαιρία, έτσι θα βάλετε τέλος στα μικρόβια της μπανιέρας.

σκουριά στη μπανιέρα

Τρόποι να αφαιρέσετε τη σκουριά από νιπτήρα και μπανιέρα

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη.

Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην περιοχή με τη σκουριά. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

Μούχλα στα πλακάκια: Το κόλπο της γιαγιάς με μαγειρική σόδα, λεμόνι και 1 ακόμα υλικό για να εξαφανίσετε την σκουριά

Τα πλακάκια είναι ένα σημείο του σπιτιού με μεγάλες ανάγκες για καθαρισμό. Αν το καλοσκεφτείς, η καταπόνηση που δέχονται τα δάπεδα είναι καθημερινή. Πάμε τώρα στο κρίσιμο ερώτημα: “ πώς να καθαρίσω τα πλακάκια χωρίς να τα φθείρω παραπάνω, αλλά με τη σιγουριά ότι θα λάμψουν; Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε μέσα σε 5' το βουλωμένο σιφόνι μπανιέρας.

Υπάρχουν εύκολες συνταγές για τον καθαρισμό πλακιδίων, αλλά συχνά απαιτούνται επαναλήψεις και αρκετή υπομονή για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όσο πιο δύσκολοι είναι οι λεκέδες στα πλακάκια, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να καθαριστούν εντελώς.

Μούχλα στα πλακάκια: Το κόλπο της γιαγιάς με μαγειρική σόδα και άλλο 1 φυσικό υλικό για να εξαφανίσετε την σκουριά

Η μαγειρική σόδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος απέναντι σε δύσκολους λεκέδες. Είναι φιλική απέναντι στις περισσότερες επιφάνειες, ακόμα και στις μαρμάρινες. Αν αντιμετωπίζεις λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, η σόδα είναι κατάλληλη επιλογή. Ιδιαίτερα αν τη συνδυάσεις με λευκό ξύδι, η δράση της θα είναι ακόμα πιο σίγουρη. Άλλο ένα πλεονέκτημα του καθαρισμού με σόδα, είναι πως δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να δράσει.

Άπλωσε μια στρώση μαγειρικής σόδας πάνω στα πλακάκια και άφησε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, φτιάξε ένα μείγμα από χλιαρό νερό και λευκό ξύδι, βρέξε με αυτό ένα λεπτό σύρμα, ή μια βούρτσα και τρίψε τα πλακάκια. Τέλος, ξέβγαλε με καθαρό νερό. Αν η διαδικασία δεν πετύχει με την πρώτη προσπάθεια, μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις, ή να δοκιμάσεις τον τοπικό καθαρισμό με λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share