Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σωτηρία για το ντουζ: Έτσι πρέπει να καθαρίζετε τα χαλάκια μπάνιου

Δώστε βάση!

14 Φεβρουαρίου 2023 14:45
Σωτηρία για το ντουζ: Έτσι πρέπει να καθαρίζετε τα χαλάκια μπάνιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά απλά κόλπα για να καθαρίζετε τα χαλάκια μπάνιου, τόσο τα υφασμάτινα όσο και τα πλαστικά. Είναι πολύ χρήσιμα αντικείμενα, καθώς μας βοηθούν να πατάμε με ασφάλεια στο βρεγμένο πάτωμα και να αποφεύγουμε τα ατυχήματα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σφουγγαράκι μπάνιου: Το κόλπο με το ξύδι για να το απολυμάνετε στη στιγμή

Ωστόσο, δεν είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν για τον ίδιο λόγο: την υγρασία. Η υγρασία προκαλεί μούχλα, άσχημες μυρωδιές και πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει τα χαλάκια να πλένονται συχνά και καλά. Εμείς θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε!

Πώς να καθαρίζετε τα χαλάκια μπάνιου: Eλαστικά και πλαστικά

Πώς να καθαρίζετε τα χαλάκια μπάνιου: Eλαστικά και πλαστικά

Τα αντιολισθητικά πλαστικά ή ελαστικά χαλάκια είναι πολύ χρήσιμα και συνήθως τοποθετούνται μέσα στο ντους ή έξω από αυτό, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Αυτά τα χαλάκια έχουν βεντούζες στο πίσω μέρος που κολλάνε στο πάτωμα, εμποδίζοντάς μας να γλιστρήσουμε.

Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο χρήσιμα, συνήθως πετιούνται γρήγορα. Η συνεχής επαφή τους με το νερό, τον ιδρώτα, το σαπούνι και την υγρασία προκαλεί την εμφάνιση μαύρων λεκέδων μούχλας, οι οποίοι αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αποφασίζουν να τα πετάξουν και δεν προσπαθούν να τα καθαρίσουν.

Ωστόσο, εμείς έχουμε ένα αλάνθαστο κόλπο για να καθαρίσετε τα χαλάκια μπάνιου. Θα λατρέψετε τα αποτελέσματα.

Φρεσκάρισμα χαλιών: Κάντε τα να μοσχομυρίζουν με ένα μείγμα από λεμόνι και άλλα 3 υλικά

Μήπως έχετε παρατηρήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο σπίτι σας που δεν φεύγει ποτέ όσο κι αν καθαρίζετε τα πατώματα, τα έπιπλα και τους τοίχους; Υπεύθυνα για τη μυρωδιά αυτή είναι τα υφάσματα και τα χαλιά που υπάρχουν στον χώρο σας και είναι πιθανόν να έχουν απορροφήσει δυσάρεστες οσμές δημιουργώντας αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Με την ευκαιρία, δείτε το έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα γδαρσίματα από την κεραμική εστία.

Για να απαλλαγείτε από αυτήν σας έχουμε 2 τρόπους!

Λεμόνι και Ξύδι

Προσθέστε μια φέτα λεμονιού μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι και στη συνέχει γεμίστε το με ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Ανακινήστε και με αυτό το σπρέι ψεκάστε όλα τα υφάσματα στο σπίτι σας. Ψεκάστε τις κουρτίνες, τους καναπέδες, τα χαλιά και τα μαξιλάρια και αμέσως το σπίτι θα αρχίσει να μυρίζει και πάλι όμορφα.

Μαγειρική σόδα και Σαπούνι

Ανακατέψτε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. υγρό σαπούνι μαζί με 2 φλ. ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να ανακατευτεί καλά για μισή ώρα μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα βαποριζατέρ. Ψεκάστε, όπως προηγουμένως, όλα τα υφάσματα και τα χαλιά μέσα στο σπίτι σας για να διώξετε μακριά όλες τις δυσάρεστες οσμές.

"Ξυράφι" η γιαγιά: Με αυτό το κόλπο έβραζε τα αυγά χωρίς να σπάσουν

Ορισμένα κόλπα μπορεί να είναι πραγματικά έξυπνα και πολλές γενιές τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, μερικά ξεχνιούνται με την πάροδο του χρόνου, καθώς γίνονται πλέον “παλιά”, αλλά μέχρι και σήμερα είναι πολύτιμα και εξυπηρετικά.

Ένα από αυτά ήταν το κόλπο της γιαγιάς για να μας βράζει το περίφημο αυγουλάκι, που μας έφτιαχνε πάντα σαν δεκατιανό. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της για να λάμπει από καθαριότητα η μπανιέρα.

Τα αυγά δεν θα σπάσουν και τα ασπράδια δεν θα διαρρεύσουν αν τα βάζετε σε αλατισμένο νερό.

Το αλάτι δεν θα επηρεάσει το ράγισματων αυγών, αλλά θα αποτρέψει τη διαρροή του ασπραδιού, αφήνοντας τη φυσική τους γεύση όπως είναι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share