Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άφησε τη φέτα μισή ώρα έξω από το ψυγείο κι έριξε από πάνω ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα πάθετε πλάκα

Μοναδικό!

10 Φεβρουαρίου 2023 13:20
Άφησε τη φέτα μισή ώρα έξω από το ψυγείο κι έριξε από πάνω ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα πάθετε πλάκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ποιον δεν αρέσει η φέτα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη; Η φέτα και όχι το λευκό τυρί που σερβίρουν καποια εστιατόρια παράγεται από πρόβειο γάλα, ενώ το λευκό τυρί από αγελαδινό είναι ένα ΠΟΠ Ελληνικό τυρί και υπάρχουν πολλά είδη φέτας.

Πικάντικη, πιπεράτη, μαλακή, βουτυράτη, αλμυρή ή σκληρή η φέτα είναι ιδανική με ελαιόλαδο και ρίγανη
Πως όμως θα κάνεις τη γεύση ακόμα πιο έντονη;

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τη φέτα από το ψυγείο μισή περίπου ώρα πριν τη φας για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στη συνέχεια θα ρίξεις το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και θα μας θυμηθείς!

Όλα τα τυριά αν τα τρως στη σωστή θερμοκρασία να ξέρεις βγάζουν τα αρώματά τους πιο έντονα! Αν πάλι είσαι της πιο... γκουρμέ κουζίνας, δες εδώ πώς θα πετύχεις το τέλειο σαγανάκι φέτας σε φύλλο.

Άφησε τη φέτα μισή ώρα έξω από το ψυγείο κι έριξε από πάνω ελαιόλαδο - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα πάθετε πλάκα

Λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια; Το μυστικό για τέλεια ζυμαρικά

Παστίτσιο και μακαρόνια με κιμά είναι σίγουρα δύο από τα αγαπημένα πιάτα παιδιών και μεγάλων. Πιάτα που συνδυάζουν γεύση και θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δεν κάνουμε πλάκα: Μην πετάτε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια - Θα μείνετε άφωνοι αν σας πούμε σε τι χρησιμεύει

Η καταγωγή της μια ιστορία από θρύλους και μύθους, αφού κάθε λαός διεκδικεί την αρχή της νοστιμιάς της. Κάποιοι λένε ότι ο Μάρκο Πόλο την έφερε από την Άπω Ανατολή, ωστόσο, από την αρχαιότητα τη μαγείρευαν τόσο οι Κινέζοι όσο και οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ετρούσκοι και οι Ρωμαίοι. Η μαγική ανάμιξη του αλευριού με το νερό συνεχίζει να πλάθει μαγικά σχήματα, να μπαίνει στον φούρνο, στο τηγάνι και την κατσαρόλα, μαγειρεύοντας μυριάδες γεύσεις της θαλπωρής που δεν μίσησε ποτέ κανείς.

Τα μυστικά για να κάνεις την καλύτερη pasta

Λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια; Το μυστικό για τέλεια ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά βράζονται πάντα σε μεγάλη ποσότητα νερού. Για 1 πακέτο υπολογίστε 6 λίτρα νερού.

Μη διανοηθείτε να βράσετε πάνω από 1 κιλό μακαρόνια τη φορά στην ίδια μεγάλη κατσαρόλα. Θα κολλήσουν και θα θυμίζουν κάτι από στόκο.

Όσο βράζουν, μην ξεχνάτε να τα ανακατέψετε μια δυο φορές.

Μη φοβηθείτε να αλατίσετε γενναία το νερό που βράζουν, αυτό είναι το βασικότερο μυστικό της νοστιμιάς τους. Σε κάθε πακέτο αντιστοιχούν 2 γεμάτες κουτ. σούπας αλάτι.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά όταν το νερό κοχλάζει για τα καλά.

Το νερό δεν θα αφρίσει αν αφήσετε μέσα μια ξύλινη κουτάλα όσο βράζουν τα μακαρόνια.

Η μεταλλική κουτάλα ρίχνει τη θερμοκρασία, οπότε προτιμάτε μια ξύλινη για το ανακάτεμα.

Αν τα θέλετε αρωματικά, προσθέστε στο νερό που βράζουν ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο, οποιοδήποτε μυριστικό όπως φασκόμηλο ή θυμάρι ή δύο σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση.

Το σωστό al dente απαιτεί 3-4 λεπτά για τη φρέσκια pasta και 7-12 για την κοινή pasta. Οι γνωστές μάρκες διατηρούνται al dente ακόμη κι αν ξεχαστείτε λιγάκι στους χρόνους που γράφει η συσκευασία.

Κοιτάτε τον χρόνο που γράφει η συσκευασία και τα στραγγίζετε 1 λεπτό νωρίτερα, αφού και στη διαδικασία από το στράγγισμα ως το πιάτο το ζυμαρικό συνεχίζει να βράζει.

Τα ΟΧΙ

Δεν σκεπάζετε ποτέ την κατσαρόλα που βράζουν!

Ο μύθος λέει πως 1-2 κουτ. σούπας λάδι στο νερό βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Λάθος, καθώς το λάδι τα κάνει να γλιστρούν και να μην απορροφούν σωστά τη σάλτσα τους στη συνέχεια.

Ακόμη και αν η συνταγή μας απαιτεί να στραγγίξετε τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένετε με νερό της βρύσης, γιατί φεύγει το άμυλο που θα δέσει τη σάλτσα.

Οι μαμάδες μπορεί να έκαιγαν το λάδι ή το βούτυρο αλλά αν θέλετε να τρώτε πιο υγιεινά δεν έχετε κανένα λόγο να το κάνετε, αφού η σάλτσα που θα πέσει πάνω τους περιέχει ούτως ή άλλως λιπαρή ουσία. Αν επιμένετε να τα βουτυρώσετε, τα βάζετε στη φωτιά με το βούτυρο και μερικές κουταλιές από το νεράκι που έβρασαν. Έτσι θα γίνουν ζουμερά και αρωματικά.

Τα μακαρόνια που περιμένουν στο σουρωτήρι πολλή ώρα μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη νοστιμιά που τους αξίζει: Αυτή κρύβεται στην ταχύτητα από το σουρωτήρι και το ανακάτεμα με τη σάλτσα ως το τραπέζι.

Τα παραβρασμένα ζυμαρικά γίνονται δύσπεπτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share