Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ούτε ψωμί, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα

Δώστε βάση!

9 Φεβρουαρίου 2023 12:35
Ούτε ψωμί, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για εσάς που ξέρουμε πως σας αρέσουν τα tips για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια, βρήκαμε ένα υλικό που θα σας βοηθήσει να γίνουν πιο λαχταριστά και δεν εννοούμε το ψωμί.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μούχλα στο ψωμί; Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας αν φάτε έστω ένα κομματάκι κατά λάθος

Τα πιο ζουμερά μπιφτέκια

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα. Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε.

Τι θα χρειαστώ

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό κιμά
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Ούτε ψωμί, ούτε ξύδι: Αυτό είναι το υλικό που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη.

Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.

Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.

Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια μας στην κατάψυξη, απλώνουμε μια μεμβράνη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τυλίγουμε προσεκτικά.

Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.

Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

Πώς θα κάνετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share