Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αόρατη απόλαυση: Το υλικό στον κιμά για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά χωρίς λιπαρά

Χαρίζει την απόλυτη νοστιμιά

8 Φεβρουαρίου 2023 11:03
Αόρατη απόλαυση: Το υλικό στον κιμά για κεφτεδάκια αφράτα και ζουμερά χωρίς λιπαρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή. Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Με την ευκαιρία, δείτε το λάθος στα μπαχαρικά που καταστρέφει τα μπιφτέκια.

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Το

Μέγα σφάλμα στα μπιφτέκια: Το λάθος που κάνουμε όλοι στον κιμά και καταστρέφει τη γεύση τους

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα μπιφτέκια, ειδικά σε μπέργκερ. Ωστόσο, όταν μπαίνουμε στην κουζίνα κάνουμε ένα μέγα σφάλμα όσον αφορά τον κιμά. Ποιο είναι το λάθος όλων μας;

Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο τα μπιφτέκια μας να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το μυστικό με το ξύδι στα μπιφτέκια.

Υπάρχουν αρκετά λάθη που καταστρέφουν τα μπιφτέκια όπως την λιπαρότητα στα μπιφτέκια και πως να την αποφύγετε. Ποιο είναι όμως το σύνηθες λάθος που επηρεάζει αρνητικά τα μπιφτέκια;

κιμάς μπιφτέκια λάθος

Το λάθος στα μπιφτέκια με τα μπαχαρικά στον κιμά

Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα.
Η αλήθεια είναι ότι τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο.

Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, ρίγανη, πάπρικα και το σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share