Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρόμικο συρτάρι πλυντηρίου ρούχων: Τέλος στα άλατα και τη μούχλα με 2 υλικά που έχουμε όλοι σπίτι

Η καθαριότητα έχει τις δικές της «οδηγίες χρήσης»

7 Φεβρουαρίου 2023 14:50
Βρόμικο συρτάρι πλυντηρίου ρούχων: Τέλος στα άλατα και τη μούχλα με 2 υλικά που έχουμε όλοι σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το συρτάρι απορρυπαντικού του πλυντηρίου ρούχων είναι ένα σημείο που γίνεται βρόμικο συχνά, καθώς γεμίζει μούχλα και άλατα και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα. Για να βάλετε ένα τέλος το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 υλικά.

Ο λόγος που πρέπει να το καθαρίζετε συχνά είναι ότι το συρτάρι γεμίζει βρομιές και μούχλα, τα οποία στη συνέχεια πάνε στον κάδο του πλυντηρίου και επομένως σε όλα τα ρούχα. Αν πάλι έχετε θέμα με όλο το πλυντήριο, αυτό είναι το κόλπο των ειδικών για απολύμανση σε 10 μόλις λεπτά!

Βρόμικο συρτάρι πλυντηρίου ρούχων: Με ποιον εύκολο τρόπο μπορείτε να το καθαρίσετε

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει παιχνιδάκι το καθάρισμα του συρταριού απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • βραστό νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξίδι
  • ένα σφουγγαράκι

Βρόμικο συρτάρι πλυντηρίου ρούχων

Πως ν’ απομακρύνετε τη μούχλα

Αν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει προχωρήσει πολύ, τότε ανακατέψτε σε μια λεκάνη βραστό νερό με ξίδι. Ρίξτε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Πάρτε το σφουγγαράκι και τρίψτε με αυτό το εσωτερικό του συρταριού για να φύγουν μούχλα και υπολείμματα. Για τα πιο δύσκολα σημεία χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

Αν η μούχλα έχει προχωρήσει και έχετε πάρα πολύ καιρό ή και χρόνια να καθαρίσετε το συρτάρι του απορρυπαντικού τότε θα χρειαστείτε:

  • Χλωρίνη
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αραιώστε την χλωρίνη σε νερό και ανακατέψτε την με το απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στο εσωτερικό του συρταριού και αφήστε για λίγο να δράσει. Έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγαράκι.

Καλό είναι κάθε 3 μήνες να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για να είναι το συρτάρι του απορρυπαντικού πάντα καθαρό.

Άλατα στη μπανιέρα: Το μυστικό για να απαλλαγείτε μια και καλή βρίσκεται σε 1 υλικό

Όσο συχνά και αν καθαρίζετε το μπάνιο σας, η συγκέντρωση αλάτων είναι τις περισσότερες φορές αναπόφευκτη.

Η απλή λύση για να απαλλαγείτε και να μυρίσει φρεσκάδα το μπάνιο σας βρίσκεται στην κουζίνα. Το υλικό που θα χρειαστείτε είναι το λεμόνι. Κόψτε το στη μέση και απλά τρίψτε όλα τα δύσκολα σημεία του μπάνιου σας. Τα άλατα θα φύγουν πολύ γρήγορα ενώ ταυτόχρονα ο χώρος του μπάνιου σας θα μοσχοβολάει φρεσκάδα και καθαριότητα.

Μια άλλη λύση επίσης είναι να αναμείξετε μερικές σταγόνες φρέσκου λεμονιού με λίγο αλάτι και να τρίψετε με το σφουγγάρι. Ξεπλύνετε καλά και η μπανιέρα σας θα γυαλίσει. Με την ευκαιρία, δείτε 3 πανέξυπνα κόλπα για να το καθαρίσετε εύκολα και φυσικά το κεραμικό τηγάνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share