Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα βραστά αυγά

Δώστε βάση!

6 Φεβρουαρίου 2023 23:48
Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα βραστά αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσο νόστιμα είναι τα βραστά αυγά, τόσο κουραστική είναι η διαδικασία να τα καθαρίσεις. Βρήκαμε το τέλειο κόλπο για να αποφύγετε την ακαταστασία.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Άπλωσε τον κιμά σε πυρέξ και έβαλε πάνω 5 αυγά με τυρί - Λίγη ώρα αργότερα έγινε το έλα να δεις

Το βραστό αυγό είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Καθένας το θέλει διαφορετικό. Για παράδειγμα, πολλοί το προτιμούν σφιχτό ενώ άλλοι το θέλουν μελάτο και δεν σηκώνουν κουβέντα. Για αρκετούς τρώγεται μόνο μέσα σε σαλάτες και σάντουιτς, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ρίχνοντας του λίγο αλάτι και πιπέρι νιώθουν σαν να έφαγαν ένα από τα πιο νόστιμα και δυναμωτικά σνακ. Και τέλος, δε θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν κι αυτοί που ενώ τους αρέσει δεν μπορούν ποτέ να το πετύχουν (been there, done that). Με τον καθένα από εμάς να έχει τη δική του γνώμη για το πόσο βραστό πρέπει να είναι ή πως πρέπει να τρώγεται, αν το καλοσκεφτείτε, το αυγό είναι ένας μίνι-καθρέφτης της ψυχής.

Ας αφήσουμε όμως τις ψυχολογικές θεωρίες και ας περάσουμε στην πράξη. Με άλλα λόγια, τη στιγμή που ενώ έχετε βράσει το αυγό στο χρόνο που προτιμάτε, έρχεται η στιγμή να το καθαρίσετε. Πολλές οι τεχνικές και σε αυτό το κομμάτι (άλλοι το βάζουν κατευθείαν κάτω από κρύο νερό, άλλοι το ξεφλουδίζουν και παράλληλα καίγονται), αλλά οι περισσότερες με το ίδιοαποτέλεσμα: Τσόφλια. Τσόφλια παντού. Μεγάλα και μικρά κομμάτια που κολλάνε πάνω στον πάγκο ή πέφτουν στο πάτωμα και μπορεί να βρείτε (συνήθως αφού κολλήσουν στην ξυπόλυτη πατούσα σας) ακόμα και πολλές μέρες μετά. Νισάφι.

Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα βραστά αυγά

Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να καθαρίζετε το βραστό αυγό προσπερνώντας αυτή την ενοχλητική ακαταστασία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, αφού βράσετε τα αυγά σας, ρίξετε τα όπως είναι μέσα σε μια γαβάθα/μπολ/σαλαιτέρα με παγάκια ή παγωμένο νερό. Γεμίστε άλλο ένα ίδιο σκεύος με νερό σε θερμοκρασία δωματία. Όταν τα αυγά κρυώσουν και μπορείτε να τα πιάσετε, μεταφέρετε τα (ένα τη φορά) στο δεύτερο μπολ. Σπάστε το τσόφλι τους στον πάτο του μπολ και αρχίστε να τα καθαρίζετε μέσα στο νερό.

Το μυστικό σε αυτό το κόλπο είναι ότι με το που σπάσετε το κάθε αυγό, το νερό κάνει πολύ πιο εύκολη την αποκόλληση του τσοφλιού από το ασπράδι, κάνοντας έτσι το καθάρισμα τους παιχνιδάκι και της κουζίνα σας πιο συμμαζεμένη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share