Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Έτσι πρέπει να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να μην "ταγγίσει"

Δώστε βάση!

6 Φεβρουαρίου 2023 20:52
Προσοχή! Έτσι πρέπει να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να μην
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ότι το ελαιόλαδο μπορεί να γίνει ακατάλληλο προς κατανάλωση, δηλαδή να ταγγίσει. Ξέρεις όμως ότι μπορείς εύκολα να το αποφύγεις;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πατάτες φούρνου "όαση": Η μαρινάδα με λεμόνι, ελαιόλαδο και 2 ακόμα υλικά που θα τις απογειώσουν

Πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά υλικά της ελληνικής κουζίνας και σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, εμείς το χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες, προσθέτοντας άφθονο στα φαγητά και στις σαλάτες, ενώ το χρησιμοποιούμε και στο τηγάνισμα. Συνεπώς, φροντίζουμε πάντα να το προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες και γι αυτό το λόγο, πρέπει και να το αποθηκεύουμε σωστά ώστε να μένει αναλλοίωτο και ασφαλές προς κατανάλωση.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν όμως, είναι να ταγγίσει, δηλαδή να αλλοιωθεί η γεύση, η οσμή και το χρώμα του, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η επαφή με το φως και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Υπάρχει όμως λύση, ώστε να παρατείνεις τη «διάρκεια ζωής» του ελαιολάδου σου και είναι πολύ πιο εύκολη από ο,τι ίσως πιστεύεις.

Προσοχή! Έτσι πρέπει να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να μην 'ταγγίσει'

Το παν είναι η σωστή αποθήκευση του. Αν παίρνεις δηλαδή λάδι σε μεγάλες ποσότητες και θέλεις να το έχεις στην κουζίνα σου σε μικρότερα μπουκάλια, που θα γεμίζεις ξανά και ξανά για να το προσθέτεις πιο εύκολα στο φαγητό, θα πρέπει να επιλέξεις σκούρα, αδιαφανή μπουκάλια με καπάκι,. Είναι επίσης σημαντικό να μην τοποθετεί το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας, όπου πιθανότατα θα είναι εκτεθειμένο στο φως του ήλιου, αλλά μέσα σε ένα δροσερό ντουλάπι, μακριά δηλαδή από την ηλεκτρική κουζίνα ή το ψυγείο.

Πηγή: olivemagazine.gr

Κάνει πλύσεις στο στόμα του με ένα κουταλάκι λάδι - Δε φαντάζεστε τι εκπληκτικό του συμβαίνει μετά!

Τι μπορεί να γίνει στον οργανισμό μας αν κάνουμε πλύσεις στο στόμα μας με ένα κουταλάκι λάδι; Μα φυσικά, κάτι εκπληκτικό, όπως θα δείτε παρακάτω!

Οι παθήσεις του αίματος, πνευμονικές και ηπατικές διαταραχές, παθήσεις δοντιών και ούλων, πονοκέφαλοι, δερματοπάθειες, πεπτικά έλκη, εντερικές διαταραχές, ανορεξία, παθήσεις καρδιάς και νεφρών, εγκεφαλίτιδα, νευρολογικά προβλήματα, ένδεια μνήμης, γυναικολογικές διαταραχές και οίδημα στο πρόσωπο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το λάδι στο στόμα μας για λίγα λεπτά.

Θα χρειαστούμε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης. Με την ευκαιρία, δείτε με ποιο πάμφθηνο υλικό καθαρίζονται οι λεκέδες από ελαιόλαδο.

Το πρωί, πριν πάρουμε πρωινό, βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι στο στόμα μας, χωρίς να το καταπιούμε. Στριφογυρίζουμε την ποσότητα λαδιού μέσα στο στόμα μας και το περνάμε το μέσα από τα δόντια μας για 3 με 4 λεπτά.

Έτσι, το λάδι θα αναμειχθεί με το σάλιο και θα ενεργοποιηθούν ένζυμα τα οποία προσελκύουν τοξίνες από το αίμα. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φτύσουμε το λάδι έπειτα από 3 με 4 λεπτά —δεν χρειάζεται να απορροφήσουμε ξανά αυτές τις τοξίνες.

πλύσεις με κουταλάκι λάδι

Θα διαπιστώσουμε ότι το λάδι αποκτά γαλακτώδες λευκό ή κίτρινο χρώμα, αφού είναι κορεσμένο από τοξίνες και δισεκατομμύρια επιβλαβή βακτήρια, όπως αναφέρει το diakonima.

Για καλύτερα αποτελέσματα το επαναλαμβάνουμε ακόμη δύο φορές.

Κατόπιν ξεπλένουμε το στόμα μας με μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα ή φυσικό θαλασσινό αλάτι.
Αυτό το διάλυμα απομακρύνει τα υπολείμματα λαδιού και των τοξινών.

Μπορούμε, επίσης, να βουρτσίσουμε τα δόντια μας.

Συνιστάται να ξύσουμε και τη γλώσσα μας.

Με την ελαιοθεραπεία θα πάψει η ουλορραγία και τα δόντια μας θα λευκανθούν.

Σε περιόδους νόσησης, μπορούμε να κάνουμε την ελαιοθεραπεία έως τρεις φορές την ημέρα, αλλά μόνο με άδειο στομάχι.

Η ελαιοθεραπεία ανακουφίζει το ήπαρ καθώς αποβάλλει τοξίνες που το ήπαρ αδυνατούσε να αποτοξινώσει ή να απομακρύνει από το σώμα. Αυτό είναι ευεργετικό για όλο τον οργανισμό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share