Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χιόνι και αυτοκίνητο: Αυτή την κίνηση κάνετε με τους υαλοκαθαριστήρες και τους καταστρέφετε

Τι ζημιά μπορεί να προκληθεί;

6 Φεβρουαρίου 2023 12:06
Χιόνι και αυτοκίνητο: Αυτή την κίνηση κάνετε με τους υαλοκαθαριστήρες και τους καταστρέφετε
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία Barbara είναι εδώ και ήδη αρκετές περιοχές της χώρας έχουν καλυφθεί στα λευκά από τη σφοδρή χιονόπτωση. Όπως αναφέρουν οι προγνώσεις τις επόμενες ώρες το φαινόμενο ενδέχεται να επεκταθεί σε όλη την Αττική και συνεπώς είναι πιθανό το οδικό δίκτυο αλλά και τα παρκαρισμένα οχήματα να καλυφθούν από χιόνι.

Μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουν οι οδηγοί όταν αναμένεται χιονόπτωση στην περιοχή τους είναι να πηγαίνουν στα σταθμευμένα οχήματα και να σηκώνουν τους υαλοκαθαριστήρες. Ποιος είναι όμως ο λόγος που κρύβεται πίσω από αυτή την κίνηση;

Το χιόνι και οι χαμηλή θερμοκρασία ενδέχεται να κολλήσουν το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων στο παρμπρίζ και αν γίνει προσπάθεια να ξεκολλήσει είναι βέβαιο ότι θα γίνει ζημιά και θα πρέπει τα το αντικαταστήσετε. Έτσι, αν ο βραχίονας είναι σηκωμένος, το λάστιχο δεν θα πάθει τίποτα.

Στην περίπτωση του πίσω παρμπρίζ υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για σηκώσετε τον υαλοκαθαριστήρα. Το χιόνι που θα πέσει θα ασκήσει πίεση στον βραχίονα και είναι πιθανό να σπάσει οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Παράλληλα, ένας άντρας βοήθησε μια ηλικιωμένη γυναίκα να επισκευάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου της. Ποτέ όμως δεν φανταζόταν που θα οδηγούσε αυτή η ευγενική του πράξη

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα αμάξια
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αν ξεχάσετε να σηκώσετε τους υαλοκαθαριστήρες και το πρωί τους βρείτε κολλημένους πάνω στο παρμπρίζ μην προσπαθήσετε αμέσως να τους ξεκολλήσετε. Απομακρύνετε το πολύ χιόνι και ενεργοποιείστε το σύστημα αποπάγωσης στην μέγιστη ισχύ ώστε να βοηθήσει στην αποκόλληση.

Επίσης θα πρέπει να θυμάστε ότι το νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων μπορεί να έχει παγώσει αν η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ χαμηλά. Οπότε θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με μία ειδική σπάτουλα για να τα καθαρίσετε μέχρι το νερό να ξεπαγώσει και να μπορεί να περάσει ξανά μέσα από τα μπεκ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share