Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταλαιπωρείστε από κατσαρίδες; Αυτό είναι το θαυματουργό φυτό που τις εξολοθρεύει!

Πείτε «τέλος» στον εφιάλτη

5 Φεβρουαρίου 2023 18:52
Ταλαιπωρείστε από κατσαρίδες; Αυτό είναι το θαυματουργό φυτό που τις εξολοθρεύει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να τις συναντήσετε οπουδήποτε στον κόσμο, αφού η ικανότητα τους να προσαρμόζονται είναι απίστευτη. Οι κατσαρίδες που μας ταλαιπωρούν είναι από τις πιο ανθεκτικές μορφές ζωής, αφού αντέχουν την υψηλή ακτινοβολία και μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για πάνω από έναν μήνα. Ωστόσο, υπάρχει ένα θαυματουργό φυτό που τις εξολοθρεύει.

Γι’αυτούς τους λόγους, μπορεί να συναντήσουμε κατσαρίδες παντού να τρώνε ό,τι βρουν. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι 3 φυσικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες για πάντα.

Οι κατσαρίδες αφήνουν χημικά ίχνη με τα περιττώματα τους. Με αυτό τον τρόπο, οι άλλες μπορούν εύκολα να βρουν φαγητό ή νερό. Αυτή είναι μία από τις βασικές μεθόδους επικοινωνίας ανάμεσα τους και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μολύνουν γρήγορα μια περιοχή.

φύλλα δάφνης εξολοθρεύουν κατσαρίδες

Πραγματικά εντυπωσιακό… Ωστόσο, θα σας βοηθήσουμε να ξεφορτωθείτε αυτά τα απαίσια έντομα επιτέλους! Το παρακάτω κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό και σας το συστήνουμε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια και θέλετε να αποφύγετε τα επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου.

Τα φύλλα δάφνης είναι το καλύτερο φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Αυτό το βότανο δεν μπορεί να τις εξαλείψει, ωστόσο τις διώχνει γρήγορα, γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά του. Βάλτε κλαδιά δάφνης σε κάθε γωνία του σπιτιού.

Βάλτε 10 κλαδιά στον κήπο ή την κουζίνα και δεν θα ξαναδείτε κατσαρίδες. Είναι τέλεια για τα σημεία που αποθηκεύετε τρόφιμα, αφού είναι ασφαλή και δεν είναι τοξικά.

Αν έχετε κατοικίδιο στον κήπο σας, σας προτείνουμε να βάλετε κι εκεί κλαδιά δάφνης και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για επικίνδυνα χημικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα. Ο καλύτερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα λιώσετε σε σκόνη. Η μυρωδιά τους θα είναι έτσι πιο έντονη.

Υγρασία στο σπίτι; Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου θα διώξουν τη μούχλα από τον χώρο σας

Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνος, εκτός από το ελάχιστο πότισμα και φως που χρειάζεται, έχει και την ικανότητα να απορροφά την υγρασία από τον αέρα μέσω του φυλλώματός του. Με λίγα λόγια, σταθεροποιεί το κλίμα και καταστρέφει τη μούχλα. Αν έχεις λοιπόν έντονο πρόβλημα υγρασίας στο σπίτι σου και μούχλα στους τοίχους, αυτό είναι το ιδανικό φυτό για σένα. Ευδοκιμεί καλύτερα σε σκιερά και δροσερά σημεία του σπιτιού, πχ. στο μπάνιο.

Κισσός

Ο κισσός είναι ένα ανθεκτικό φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα, ενώ η εξαιρετική ικανότητά του να μειώνει τη μούχλα και τις τοξίνες του αέρα, το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση της υγρασίας στο σπίτι.

Ελάχιστοι γνωρίζουν: Ποια φυτά μειώνουν την υγρασία στο χώρο σου;

Χλωρόφυτο

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να απορροφήσει την υγρασία στο χώρο σου, ενώ είναι ικανό να εξαλείψει τις κοινές οικιακές τοξίνες όπως η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυτό για να κρεμάσεις στην μπανιέρα σου.

Δυόσμος

Ο δυόσμος έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα, επομένως είναι ιδανικό για την απορρόφηση της υγρασίας σε κουζίνα και μπάνιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share