Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καμένη κεραμική εστία: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες

Έτσι θα διώξετε τα καμένα λίπη από το μάτι της κουζίνας

3 Φεβρουαρίου 2023 23:25
Καμένη κεραμική εστία: Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεχάσατε το μπρίκι με τον καφέ ή το γάλα να βράζει και αυτό ξεχείλισε; Σε όλους έχει τύχει να προσπαθούμε να βγάλουμε με κόπο τους δύσκολους καμένους λεκέδες από την κεραμική εστία. Όμως υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη.

Δείτε επίσης: Δεν είναι μόνο για να το πίνουμε: Το κόλπο με το γάλα για να μοσχοβολάει το σπίτι σας από καθαριότητα

Καθαρίστε τα καμένα λίπη από το μάτι της κουζίνας

Οι λεκέδες και ειδικά από καμένα λίπη πρέπει να καθαρίζονται άμεσα. Αν δεν προλάβεις και έχουν ξεραθεί μη χρησιμοποιήσεις συρμάτινα σφουγγαράκια γιατί θα προκαλέσεις φθορές στην επιφάνεια του γυαλιού. Αν χρειαστεί, υπάρχουν στα super market ειδικές ξύστρες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις για τις κεραμικές εστίες.

Το πρώτο που θα κάνεις όμως, είναι να βάλεις πάνω στους λεκέδες μια πάστα από μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες ξύδι, την οποία θα αφήσεις να δράσει για 10-15 λεπτά. Στο τέλος, σαπούνισε καλά την επιφάνεια και την ξέπλυνε.

Καθάρισμα κεραμικής εστίας

Απαλλαγείτε από τους καμένους λεκέδες από γάλα πάνω από το μάτι της κουζίνας

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες, όπως από γάλα, καθάρισε αμέσως όσο είναι ζεστοί, ρίχνοντας λίγο λάδι και σκουπίζοντας με ένα βρεγμένο πανί. Εναλλακτικά, ρίξε λίγο ξύδι, το οποίο θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες από το να κολλήσουν περισσότερο. Άφησε για λίγο μέχρι να κρυώσει η εστία και έπειτα χρησιμοποίησε την ειδική ξύστρα για να φύγουν τα υπολείμματα

Extra: Ένα έξυπνο tip για να κολλάνε δυσκολότερα τα υπολείμματα του φαγητού στις εστίες είναι πριν μαγειρέψεις, να τρίψεις την καθαρή επιφάνειά τους με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση και να το αφήσεις για λίγα λεπτά να δράσει. Έπειτα ξέπλυνε με ένα πανί βουτηγμένο σε χλιαρό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share